onsdag 8 december 2010

bokutmaning

Jag har fått en fin bokutmaning av både Librarybeth och Mia. Jag älskar ju böcker, så jag hänger på. Det är alltså tre favoritförfattare som ska listas, tillsammans med en bok av vardera. Herreminje, bara tre! Oh well.

1. Donna Tartt. Aldrig har jag väl älskat en bok så mycket som Den hemliga historien. En sån skruvad historia, ett sånt faschinerande persongalleri. Jag äger den i inbunden version och har läst den flera gånger. Jag har även läst hennes andra bok, Den lille vännen, men den var tyvärr inte lika bra. Besvikelsen. Men hon får ändå vara på min lista, för den där fantastiska boken.

2. Håkan Nesser. Jag är ingen deckartjej. Efter en sejour med alla Agatha Christies böcker i mellanstadiet har jag skytt deckare. Men så läste jag Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö, och blev helt kär. Nu är ju det ingen deckare, men herr Nesser skriver ju också deckare, och nu slukar jag allt han skriver. För det fantastiska språket och finurliga personligheterna.

3. Per Hagman. När han debuterade i början på 90-talet var det ju sååå creddigt att gilla honom. Och nu kan jag inte låta bli att läsa allt han skriver. För han är så helt olik mig, och beskriver en värld som jag på sin höjd anade fanns. Men det är så härligt att bli medsvept i hans glamourösa, mörka värld. Jag har just läst ut hans nya Vänner för livet, och den var fantastisk.

Nu är jag nyfiken på vad Mellanbarnet, Alexandra, Linda och k läser!


4 kommentarer:

 1. Håller med dig om Donna Tartt, älskade första men blev besviken på andra.

  SvaraRadera
 2. Pia: hon fick väl prestationsångest...

  SvaraRadera
 3. Bra, då testar jag inte Tartts nr 2. Och Nesser blir man nästan lite kär i... och Hagman! Det var länge sedan....

  SvaraRadera
 4. Librarybeth: alltså, den var ju inte urdålig, men alls inte så bra som ettan.

  SvaraRadera