måndag 6 december 2010

dag 25 – en första

Dags att komma ikapp med 30 dagars bloggandet.

Jag hade försökt några somrar. Först var jag för ung, sen var min partner för ung och sen kom sommarjobb i vägen. Men äntligen kom vi i väg, på musikfestival. Denna sommar var det varken Hultsfred eller Roskilde som gällde, utan Lollipop. Den fanns bara nåt eller några år i slutet av 90-talet, men just denna sommar var det helt rätt. Jag och min kompis tog vårt tält och drog i väg. Det kändes så enormt häftigt att slå upp tältet på tältplatsen och bara gå runt och försöka känna in stämningen. Min kompis är lång och snygg, så vi blev inbjudna på flera småfester. Vi lyssnade på massa musik, och jag minns Brainpools spelning (nån som minns dem) som den bästa konserten jag varit på ever. Thåström såg mest nedknarkad ut och The Jam soundcheckade i en halv evighet. Vi hade inte tagit med nån mat och inte heller några handdukar. Mina DrMartens blev aldrig sig lika efter den där helgen på Lida Friluftsgård, men ack så kul vi hade.

Det var min första (och för den delen sista) musikfestival.

8 kommentarer:

 1. Ingen mat och inte direkt några pengar så vitt jag minns. Något oklart hur vi tänkte där :) Men kul var det!

  SvaraRadera
 2. åh, låter hur härligt som helst. jag ville till Lollipop, åkte aldrig. nu börjar jag överväga en vuxenvariant av Roskilde... (dvs. inte tält!)

  SvaraRadera
 3. Visst minns man (jag) Brainpool. Såg dem live på Night Life/Kullaberg (ett dansställe mitt i västsvenska ingenstans som hade disco varannan helg och mogendans varannan) när jag gick på gymnasiet. Sångaren, Janne Kask, hittade en guldtia på scenen och tyckte det var ett himla bra ställe att spela på där det typ växte pengar på golvet. Uj uj...minnen. :)

  SvaraRadera
 4. Och på Lollipop var även jag, min kompis och hennes kanadensiske pojkvän. Vi tältade inte utan lånade min fasters lägenhet i Stockholm och det var minsann ett äventyr även det. Jag var nog där -97...
  Brainpool minns jag förstås också. De var från min södra region här, några år äldre och hur coola som helst, tyckte vi... Bandstarter tycker jag faktiskt fortfarande är bra!

  SvaraRadera
 5. Å, jag älskade brainpool...och var lite kär i sångaren :) Janne Kask hette han va?

  SvaraRadera
 6. Anonym: inte helt välplanerat...

  fru a: låter najs!

  Erika: kul!

  k: det kan ha varit -97 jag var där också...

  Lisa: Janne Kask var det tror jag.

  SvaraRadera
 7. Det var -95 vi var där, för det vet jag :) Jag kom hem från Grekland typ dagen innan det minns jag alldeles bestämt och inte hade vi fyllt 18 heller, det är jag också helt säker på./J

  SvaraRadera