tisdag 22 februari 2011

i avdelningen "svårlösta konflikter"

Tvilling 1 vill att jag ska rita: "en flicka som sitter vid sitt toalettbord och gör sig fin. Man ska se både spegeln och flickans ansikte". Jag är inte så bra på att rita, tvilling 1 får utbrott över att jag inte ritar det hon säger till mig.

Tvilling 2 som är ledsnast i hela världen över att hennes bästis fyller år före henne. Inte på nåt sätt kan jag förklara att det inte går att bestämma vem som fyller när. "Men jag ville ju komma före henne ut ur mammas mage!!!".

Det är inte lätt att vara nästan 4 år.

4 kommentarer:

 1. oj oj vilka bekymmer :) kommer ihåg det där från när jag var liten, när jag ville att mamma skulle rita något. jag hade en grandios vision i huvudet, men blev så besviken när det inte alls blev likt det jag föreställde mig.

  SvaraRadera
 2. killmamman: och stackars mina barn som har en mamma som är urusel på att rita!

  SvaraRadera
 3. Här ligger frustrationen ofta hos Barnet självt. Han går ut hårt med "Jag ska rita en grävskopa", men så blir det en av de vanliga hårbollarna och så blir han arg för det.

  Det där med i vilken ordning barnen fyller verkar oerhört viktigt, och här jobbar vi lite med att det ska bli accepterat att bästisen plus en av kusinerna fyller fyra innan han själv gör det. Än så länge jobbar vi i motvind....

  SvaraRadera
 4. mellanbarnet: åh, dessa frustrationer!!

  SvaraRadera