måndag 18 juli 2011

typ supernervös

I dag ska jag, som ensam vuxen med två kids i baksätet navigera bilen rakt genom Huvudstaden och förhoppningsvis komma fram till Nynäshamn i lagom tid tills Gotlandsfärjan avgår. Eller ja, det vore väl bra om jag kom fram INNAN färjan avgår, eftersom jag tänkte att vi skulle vara på den. Om jag nu lyckas köra på den. Det är nämligen en av mina bil-relaterade fobier: att köra på färjor. Och att tanka. Och att köra genom Stockholm. Tack gode gud för att maken tankade bilen i går.

Tänk på mig i dag är ni snälla!

10 kommentarer:

 1. Håller tummarna för att det kommer att gå bra! Och det är jag helt övertygad om att det kommer att göra!!!

  SvaraRadera
 2. Det kommer att gå bra! Jag var också supernervös för att köra på Gotlandsfärjan men man får så tydliga instruktioner och det går så fort att plötsligt är man bara på plats.

  Och du kan ju köra förbi Stockholm nu, och ta tunneln från Årsta förbi Gullmarsplan.

  Hoppas ni får det härligt på Gotland.

  SvaraRadera
 3. det gick ju bra, eller hur!

  SvaraRadera
 4. Tänker på dig!
  Har också haft en viss fobi över vissa okända situationer med bil. Det mesta har tack och lov gått över i och med att jag fick barn och sedan tänkt att det bara är att köra... Jag har ibland nojja över att hitta P-plats och hitta i Stockholm, lämnar därför oftast bilen hemma vid stadsbesök. Tåget tar 13 minuter till city, så valet är ganska enkelt!

  SvaraRadera
 5. Jag avskyr också bilar och avskyr att köra i stadstrafik. Kör så otroligt sällan och hittar som en kratta.... Men det gick ju bra för dig :)

  SvaraRadera
 6. Rampen är också min stora skräck. Efter en liten köra på en annan bil-incident i rampen kör jag aldrig på och av färjan. Huu!

  SvaraRadera
 7. åh vad vi är lika när det kommer till bilkörning. Jag gillar verkligen inte heller allt det där som du skriver om. Eller - nu fixar jag att köra i Sthlm, men det många, många år innan jag vågade.
  Att tanka gör jag helst inte, men jag måste ju men då blir det gärna på samma mack så att jag liksom vet hur allting går till.
  Och ramp på färjor funkar eftersom jag i många år haft lantställe ute på en ö i skärgården.
  Nu är min nästa grej att våga åka och besiktiga bilen för DEN rampen är jag livrädd för.
  Vet ju, via FB, att du klarade dig fint till Nynäsnhamn och tror att du klarar dig längre än så. Heja, heja, heja!

  SvaraRadera
 8. Det gick ju bra eller hur? Känner igen detta med att helst undvika köra bil... Kan jag, så tar jag cykel eller så åker jag kollektivt...

  SvaraRadera
 9. Det gick ju bra eller hur? Känner igen detta med att helst undvika köra bil... Kan jag, så tar jag cykel eller så åker jag kollektivt...

  SvaraRadera