fredag 14 oktober 2011

nähäpp

Det gick inte alls över i natt. Däremot har jag nu även hosta och snor. Och fortsatt sjukt ont i halsen. Ska kanske sno lite av barnens flytande alvedon och gurgla mig i det. Eller är det nån som har nåt annat bra tips för extremt halsont? I morgon tänker jag vara frisk, för då ska jag på årets fest. Inget alternativ att vara sjuk då. Så i dag: sängen, te, alvedon, glass. I morgon: frisk. Bra va?

10 kommentarer:

 1. Låter som en bra deal! Krya på dig nu. Sjuk på fest är helt jäkla värdo!
  Jag kan tipsa om milkshake. Jag tror det kan hjälpa! Och om det inte hjälper så är det ju iaf gott medans du testar?

  SvaraRadera
 2. Sov, bara sov och drick...och kissa ut sjukan! Krya på dig!!!

  SvaraRadera
 3. Gurgla i whisky eller annat med schysst % (inte spotta ut), drick massor med vatten, ta alvedon+ipren, en bra kombo. Sedan är det vila som gäller!

  Krya på sig / Andrea

  SvaraRadera
 4. Exakt! Vila dig i form, jag brukar ju salta mig (gurgla med salt och väldigt lite vatten) men det är nog mer lämpligt i ett förstadie - innan det bryter ut. Men what the heck du kan ju testa!

  SvaraRadera
 5. Gammelfasters recept: Hälften virre, hälften varmt vatten. Bläk men effektivt. En gång för länge sedan gjorde jag kryddvin och blev faktiskt lite bättre av det.
  Krya på dig nu!

  SvaraRadera
 6. Mot halsont: gurgla med starkt avkok/te på salvia, typ 5 dl varmt vatten+ordentligt med salcua. färsk är bäst/effektivast men torkad funkar även om det krävs mer för att bli starkare, du ska få ordfarg på avkoket och gurgla med hela satsen, bör inte drickas i stora mängder då det kan påverka magen... är trots allt ganska hårdsmält i stora mängder...

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Jag brukar också gurgla i salt och vatten. Ljummet vatten. Det lenar rätt så bra. Hur vet du att det inte är baskelusker?!

  SvaraRadera