tisdag 30 oktober 2012

tips tack!

Japp, snart bär det av på långresa för den här familjen. Fyra veckor! I långtbortistan. Tre veckors rundresa i Sri Lanka och en veckas slappande på Maldiverna. Vi reser tillsammans med en annan familj och har arrangerat allt själva (med Johanna som reseledare). Vi i vår familj har rest som mest exotiskt till Mallorca tidigare. Så nu känns det mycket spännande, och lite nervöst. Vad behöver man egentligen ta med sig? Jag och maken har viss äventyrsreseerfarenhet sen tidigare (Indien och Sydamerika), men det var länge sen, innan barnen. Nu känner jag mig som en rese-rookie! Men det måste väl finnas massa reseexperter som läser här?

Vaccinationer har vi koll på, och jag TROR vi har koll på vad vi ska packa med, men kan ni inte komma med lite bra "special-tips", som är extra bra att ha koll på när man reser till exotiska länder med barn?

9 kommentarer:

 1. Laddare och konverter så att man kan ladda upp telefoner och paddor. Barnen kan bli lite rastlösa. Är min lilla erfarenhet.

  SvaraRadera
 2. Egen medicinlåda med allt från plåster och alvedon till magsjuketabletter. Guld värt.

  Mvh

  En gammal backpackare

  SvaraRadera
 3. Handskrift i pocketsize! Tvätta händerna gôr ofta.

  SvaraRadera
 4. Nejje, inte handskrift! Hand s p r i t såklart.

  SvaraRadera
 5. Har ingen erfarenhet av den världsdelen med barn men sällskapsspel är ju bra att ha med, gärna miniversioner av fia med knuff odyl om man nu kan tänka sig att vara lite "old school" och inte bara spela på telefoner och annat. Men som du gjort och investerat i apoteksprylar är ju aldrig fel (även om man blir som du säger smått ruinerad!) Vilken härlig resa ni kommer få!!!

  SvaraRadera
 6. Asch, nog för att vi hunnit en del med Fia men vi har ju inte rest så långt och hon har ju varit liten... måste erkänna att jag är väldigt avis och har en hel del ånger på den här resan (vi trodde ju att vi skulle till Thailand med D's familj men det bidde inget).

  Men: ni kommer få det alldeles fantastiskt underbart och jag är så glad för er skull. Hoppas på reseskildring och bildvisning sen! (resedagbok på nätet förresten?)

  SvaraRadera
 7. Men åååå vad härligt! Vi har bara åkt i Europa med barn, så tyvärr har jag inga tips. Men jag ser fram emot rapporteringen från er resa!

  SvaraRadera
 8. alla: tack för tips och hejjarop! jag kommer att blogga när det finns möjlighet!

  SvaraRadera
 9. fundera på hur ni ställer er till bilåkande och barnstolar - släpa eller inte? nu är ju tjejena så stora att de till nöds kan sitta på en vanlig kudde t ex. Förbered er på svårigheter att hitta bilar med bilbälten.
  Ta INTE med för mycket kläder. Svala luftiga bomullskläder kan köpas på plats vid behov. Kan vara bra att ha någon lite portionsförpackning tvättmedel. Musik! Pennor o papper kan enkelt köpas på plats.
  ta med sådant som kan slängas/ges bort efter vägen om det behövs.
  Bra skor!
  What else.. reseapotek har redan sagts. Myggmedel såklart, samt xylocain. nu är ju mina barn extremt vana vid resande i dylika länder, men en annan bra grej är att ta det lugnt och inte stressa. :)Ät mat där andra äter mat. "bra" mat brukar vara typ egg noodles och sånt om maten annars är för stark. Dosai är annan bra mat som barn brukar gilla (utan de starka såserna)

  SvaraRadera