tisdag 27 augusti 2013

lite oväntat ändå

När man som jag håller på med någon sorts kalorirestriktionsprojekt kan man ju inte äta allt man vill hela tiden. Tex godis är väldigt dumt, för då äter man upp halva dagsransonen kalorier i ett nafs. Med tanke på min bakgrund som godisråtta de luxe hade jag trott att godisabstinensen skulle vara enorm. Men nej, inte farligt alls. I stället är jag sugen på bröd. Mackor med smör och ost. Ett lass till frukost och så kvällsmackorna. Jag drömmer om valnötsbröd och skogaholmslimpa och rostbröd med marmelad och och och! Men det går ju inte för sig. Inte om jag vill "ha råd" att äta riktig mat. Och det vill jag ju. Även om jag inte går på någon diet så vill jag äta hälsosamt, varierat och mättande. Då går det inte för sig med mackfrossa. Men det är kanske just en mackfrossa jag ska ta när det är dags för en fridag. För sådana måste man ju ha. Ibland. Inte för ofta.


Åh, mackor!


5 kommentarer:

 1. Haha, när man drömmer om skogaholmslimpa, då har det gått långt :)

  Jag håller ju också igen och tycker det går över förväntan just med godissuget. Vi kämpar på!

  SvaraRadera
 2. Mmm mackor är mums. Jag tar alltid två till frukost med lagrad herrgårdsost och kan inte vara utan dessa. Det stillar mitt begär : )

  SvaraRadera
 3. Godis är inget jag eller längtar efter, men jag testade att köra 500 kalorier igår och då hade jag kunnat äta nästan vad som helst på kvällen. Nöjde mig med en flaska vatten till bion. :) vet inte om 5:2 är min grej dock, jag kör hellre på som jag gjort ett tag nu.

  SvaraRadera
 4. Jag promerar och tänker på vad jag äter och faktiskt har det försvunnit ett kilo senaste veckan. Känns bra och då är det värt att kämpa på.

  SvaraRadera
 5. Va duktigt att du orkar hålla igen. Jag försöker med träning och äta i princip vad man vill i måttliga mängder. Det är ju så tråkigt med "förbud" ;) Trevlig helg!

  SvaraRadera