måndag 18 november 2013

plötsligt händer det

Jag tycker det är ganska kul att laga mat, och jag anser mig vara ganska bra på det. Inte som någon stjärnkock, men jag lyckas ofta få till helt OK god vardagsmat. Jag brukar varva standardrätter som jag kan utantill med olika nya grejer från recept. Kokböcker, bloggar och mattidningar brukar vara inspirationen. Vissa saker lagas bara en gång, andra kommer upp på favoritlistan.

Men i dag misslyckades jag. Jag borde ha anat oråd när receptet jag valt kom från Buffés "laga-snabbt-och-enkelt-sektion" Jag brukar dissa dessa recept, men mest för att de innehåller ingredienser så som dålig korv och färdiggrillad kyckling. Men den här fiskgratängen innehöll bara "riktiga" saker. Fisk, creme fraiche (som jag förvisso bytte ut mot turkisk youghurt), ajvar, persilja, parmesan. Jag trodde den hade potential att åtminstone bli OK. Vi gillar fisk, hela familjen. Men det här. Det blev äckligt. Tänk den äckligaste fiskrätten man fick i skolmatsalen. Det kan ha varit den sunkiga bland-fisken jag hittade i frysdisken, eller så var det bara kombinationen av smaken och konsistensen. Men DET VAR INTE GOTT. Tyckte precis alla i familjen. Tack och lov hade jag kokat broccoli och ärtor i stora lass som tillbehör, och det funkar ju alltid. Men ändå. Jag kan knappt komma över att JAG LAGADE ÄCKLIG MAT.


6 kommentarer:

 1. Haha, då är det illa. Skolfisken väcker inga goda minnen precis (utom miniflippersej, pga namnet).

  SvaraRadera
 2. Fniss, ÄCKLIG mat!? Konstigt ändå, ingredienserna lät bra!

  SvaraRadera
 3. Som ovan, ingredienserna lät goda. Konstigt. Själv gjorde jag färsbiffar som blev snussnustorra. Gick typ knappt att få i sig en halv. Irri.

  SvaraRadera
 4. Men skulle créme fraichen vara varm? För man kan inte riktigt värma turkisk yoghurt utan att den skär sig. Men det kanske inte var det som var problemet? :D

  SvaraRadera
 5. I know - den känslan, det händer mig ibland också fast jag också tycker att jag är helt ok på att laga mat :)

  SvaraRadera
 6. Omentjej: haha, miniflippersejen!

  JoHo: eller hur, mycket konstigt.

  PIM: irri!

  Lena: mm, det skar sig lite, men det var inte det värsta.

  sara: så himla jobbigt när det händer

  SvaraRadera