måndag 1 september 2014

onödigt

Har börjat med en ny grej. Vaknar kl 03 och kan inte somna om på typ en timme. Himla onödigt om ni frågar mig. Jag vet inte ens varför detta händer. Jag ligger inte och grubblar heller, vilket ju är lätt hänt där mitt i natten. Ett tag för några år sedan hade jag problem med grubblerier på nätterna, och då gick jag faktiskt tillslut till en beteendevetare. Det var jättebra, och på bara tre träffar hade han hjälpt mig jättemycket. Jag fick den möjligheten via företagshälsan och det var verkligen guld värt. Tips till alla som känner att ni är på väg mot en ohållbar situation.

Nu känns det alltså inte lika jobbigt, bara lite onödigt att vara vaken där mitt på natten. Då vill man ju sova. Har ni några tips?

8 kommentarer:

 1. usch tröttsamt! När jag inte kan sova eller somna om brukar jag försöka rabbla multiplikationstabellen. Så tråkigt att jag somnar innan jag kommit till 1*4.
  :)

  SvaraRadera
 2. Inga tips men så har jag ibland och har liksom accepterat att det är så och sedan börjar jag sova igen.

  SvaraRadera
 3. yoga-andning hjälper mig i de allra flesta fall. Har en mental "plats" jag återvänder till (under ett träd vid en strand efter lunchen...)och så koncentrerad andning.

  SvaraRadera
 4. Har inga tips, min hjärna drar alltid igång på högvarv när det blir så där. Hoppas andra har, suger att vara vaken mitt i natten ju.

  SvaraRadera
 5. Den här Nabokovboken " Tala, minne"

  SvaraRadera
 6. alla: tack för tips och pepp! I natt var det en mardrömmig dotter som väckte mig. Tog ett tag att somna om men sen sov jag som en stock och drömde massor.

  SvaraRadera
 7. Inga tips. Jag vaknar ofta men jag ältar ju, jag borde kanske gå till en beteendevetare, det vore def intressant.
  Jag brukar ligga och läsa allt på internet. Nyheter så jag blir ännu mer grubblig.

  SvaraRadera
 8. Åh, jag borde nog gått till en sån i höstas när jag mådde så himla kass.
  Jobbigt läge det där, jag sover ju käss nu pga div krämpor & har tyvärr inget bra tips. Har du provat att läsa en stund?

  SvaraRadera