måndag 8 september 2014

veckans meny

Jag  har varit sjukt dålig på att lägga upp våra veckomenyer här. Men vi gör dem fortfarande, varje vecka. Och det är ju kul att inspireras av andra, så här kommer vår för denna vecka. Den är väldigt barnanpassad eftersom maken är bortrest hela veckan och jag inte orkar med bråkiga middagar. Så jag intervjuade helt enkelt barnen om vad de ville ha. Lite ledande frågor som: vilken soppa/veggo/fisk vill ni ha? De gillar faktiskt ganska mycket olika mat, så jag tycker jag fått ihop en ganska bra och varierad meny, om än lite för mycket kött.

Vi inledde redan i går med gräddig tomatsoppa.
I dag blir det lax i ugn med klyftpotatis och fetaostsås.
På tisdag käkar vi färdiggjorda kroppkakor, eftersom det är capoeira kl 17:30 och vi vill äta innan.
På onsdag blir det en favorit: min mammas fetaostfyllda lammfärsbullar i tomatsås. Skruvmakaroner (väldigt viktigt med formen enligt barnen) till.
Torsdagen kör vi veggo och jag lagar en linsgryta med kokosmjölk, tomat och ingefära. Ris till.
På fredag firar vi att maken kommer hem och äter tacos. Köttfärsen som barnen så gärna vill ha kompletteras med refried beans till de vuxna, och så äter vi hela härligheten i tortillabröd, för det gillar vi bäst.
Sen på lördag lyxar vi till det med hemgjord pizza. Barnen vill ha skinka och oliver på. Själv tänker jag att en variant med potatis, rosmarin, chevre och lite honung kommer bli smarrig.

Vad äter ni den här veckan?

8 kommentarer:

  1. Åh, veckomenyavundsjukan. Här är det dåligt på den fronten. Ikväll äter pannbiff som var hamburgare igår, men kantareller från skogsutflykten igår. Resten av veckan är ett frågetecken. Blir lite avis på din söndagspizza, är svag för getost på pizza. Och tunt, tunt hyvlade rödbetor. Mmm...

    SvaraRadera
  2. Oj, lite haltande stavning blev det visst.

    SvaraRadera
  3. Idag äter vi pasta med mozzarella, färska tomater och basilika. Resten av veckan blir det pytt med potatis, halloumi, rödlök och champinjoner + torsk i vitvinssås med färskpotatis, chili sin carne och gissningsvis köpepizza på fredag. Helgen i övrigt är inte riktigt planerad än.

    SvaraRadera
  4. Men shittans vad gott! Och ambitiöst för ensamvecka :) Jag är också ensam med barnen den här veckan, idag åt vi pannkakor med rivet äpple. Imorgon är det ingen som vet... Borde verkligen komma igång med menyer igen jag med! Tack för inspo!

    SvaraRadera
  5. tina: vi gör veckomenyer för att överleva!

    Lindda. gott!

    JoHo: fast det är ganska enkla rätter. Och så får jag matlåda också, I like!

    SvaraRadera
  6. Men åh, nu blev jag vrålhungrig!

    Vi har inget klart för denna vecka annat än köttfärssås imorgon och idag åt vi lax & potatis från igår.

    Men din lista ligger ju farligt nära att bli snodd rakt av!

    SvaraRadera
  7. ...förutom kroppkakor, är det verkligen gott? Är det inte lite... slemmigt? Har aldrig provat.

    SvaraRadera
  8. Omentjej: kroppkakor är urgott! Tror du skulle gilla.

    SvaraRadera