onsdag 5 november 2014

5. hepp! Dagens boktips!

Böcker! Jag älskar böcker, och läser ganska mycket. Gillar samtida litteratur, gärna ungdomsböcker. Läser dock inte så mycket deckare. Men tänker att årets snackisar har väl alla redan läst, eller känner i alla fall till. Så mitt tips blir en bok som har några år på nacken. En reportagebok (en annan av mina favoritgenres) om de chassidiska judarna i New York: OK Amen av Nina Solomin. Fullständigt förtrollande om en värld helt väsensskild från den vi är vana vid.


6 kommentarer:

 1. Å! Den är så bra! Har läst den flera gånger.

  SvaraRadera
 2. Kuriosa: Hon och jag har varit ihop med samma kille. Det har hon ingen aning om. Hon jobbar i samma hus som jag (på Vi Läser) så vi springer på varandra ibland :)

  SvaraRadera
 3. Jaaa, den är ju så bra! När vi vari NY i våras blev det aldrig någon tur till Brooklyn trots att jag lovat mig själv att se detta på riktigt. Men nästa gång....!

  SvaraRadera
 4. Tack för tips, ligger nu på läslistan på bibblan.

  SvaraRadera
 5. Vad lustigt att du tog upp just den! Jag har precis varit i NY, men dock inte just Williamsburg den här gången. Men för 11 år sedan när boken var ny och jag hade läst den, och var totalt fascinerad, då åkte vi dit. Vilken upplevelse! Både boken och att vara där.
  Såg dock flera kvinnor på gatorna i NY från Williamsburg, i sina peruker, poplinkappor och med barnvagn. Gick inte att ta miste på!
  /Susanne

  SvaraRadera
 6. Vad kul! Jag älskar reportageböcker! Den ska jag leta upp. Tack för tipset.

  SvaraRadera