onsdag 8 juni 2016

en svensk långhelg

Jag vet. Helgen är förbi och det är redan Lill-lördag igen. Men ändå, den gångna helgen var så bra att den förtjänar ett inlägg.


Vi drog till stugan. Älskar att dra till stugan. Alla kunde sluta tidigt, så vi kom fram och kunde äta middag där. Plockmiddag, som typ alltid på fredagsmiddagar i stugan. 

Lördagsmorgonen startade jag med morgonpromenad innan någon annan vaknat. Min bästa sommartradition! Ja, för nu känns det som sommar, eller hur? Jag hittade dessutom ett bestånd av liljekonvaljer så jag plockade en bukett. Herregud, vilka skolavslutningsvibbar det är på liljekonvaljer! När jag var liten plockade jag alltid en bukett till fröken! 


Resten av lördagen slet vi i trädgården, kämpade mot högt gräs, maskrosor och brännässlor. Hittade en bortglömd syrenbuske (ja, vår tomt är ganska "vild", varje år hittar jag nya fynd, typ rödvinbär i björkhäcken, en överväxt krusbärsbuske, och i år en syren), så jag testade att göra syrensaft. 

På söndagen var vi lite slappare, men hann med ett premiärbad innan jag tog tåget hem. 6 juni må vara röd dag, men jag "jobbar" alltid, i musikkåren. I år förgyllde vi Enköpings nationaldagsfirande. Hann även med 45 km cykling i det fina vädret innan familjen kom hem. 

Nice helg, helt enkelt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar