fredag 9 september 2016

like a pro

Tågstrul de luxe i går när inga tåg gick mot Uppsala pga olycka. "Välj annan färdväg" var enda rådet som gavs. Taxi kändes dyrt, Swedbus tänkte alla andra på och var fullbokat, så jag försökte vara kreativ. Stod där på Karlberg och insåg att pendeln till Bålsta gick som vanligt. Och från Bålsta kan man åka buss till Uppsala. Och jag lyckades matcha pendel med direktbuss. Så det tog "bara" en timme extra för mig att komma hem, utan att behöva betala något extra (har UL/SL-pendelkort). Knappt några andra folk på tåg eller buss heller. På Uppsalapendeln kan det vara knökfullt, men uppenbarligen är inte Bålsta ett lika attraktivt resmål. Och Bålsta-Uppsala med buss var inte heller högtrafik.

Inte för att detta är en väg att ta till vardags, men jag kände mig nästan som Macgyver när jag lyckades ta mig hem denna kaoseftermiddag, nästan utan besvär.

I dag jobbar jag halvdag, hemifrån. Skönt.

1 kommentar:

 1. Hejsan,
  Mitt namn är Karin Olsson. Jag vill tipsa er om Urban & I som är en tjänst för dig som är bloggare och som vill tjäna pengar på din blogg. Genom att använda vår tjänst får du inspiration till nya inlägg samtidigt som du gör din blogg mer attraktiv för dina läsare. Maila mig på karin.olsson@urbanandi.se så kan jag skicka mer information alt gå in på urbanandi.se direkt och bli medlem idag.
  Är du redan medlem? Då får du gärna tipsa dina bloggvänner om oss.
  Åldersgräns 16 år.
  Mvh, Karin

  SvaraRadera