Nu är jag helt ställd. Vad ska jag göra med kålrabbin som kom i veckans grönsakslåda? Har aldrig en sett en sån tidigare, och har ingen aning om hur den bör behandlas!
tisdag 24 juni 2008
kålrabbi
Posted by Frida at 6/24/2008 12:01:00 em
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Min första kommentar hos dej tror jag :).
SvaraRaderaSjälv tycker jag inte om kålrabbi, men jag vet många som gör. Dem äter det till maten, stavade som morötter tex. Smakar inte så mycket men ganska sött. Dra av bladen o skär av det hårda skalet så kan du äta resten sen.
Det är det som kan vara lite klurigt med ekolådor, samtidigt öpnnar det upp för saker man aldrig skulle testa annars. Tyvärr kan jag inte ge nått tips
SvaraRaderaemma: kul, jag gillar kommentarer! och tack för tipset om kålrabbin, det får testas till middagen i kväll.
SvaraRaderafröken ida: jag gillar att testa nytt, men ibland blir det svårt när man inte har en aning alls!
Kålrabbi är gott! Mamma brukade skala den och skära den i bitar till mig.
SvaraRaderajag har aldrig ätit. var det gott?
SvaraRaderalena: helt ok, men lite smaklös är min dom
SvaraRaderatina: jag rev en halv ner i en tomatsås som jag skulle ha till veggo-lasagne. Helheten blev god iaf.
Snor tipsen, vi får kålrabbi imorgon och har verkligen ingen aning om vad man ska göra med den.
SvaraRaderaLäste i "Laga Lätt " igår och där hade de tips på vad man skall göra med kålrabbi, tänkte genast på dig. Så här stod det:"Skala noga och råriv i salladen eller koka i bitar i en somrig soppa med tex spritärter, morot och hackad persilja"
SvaraRaderaFast nnu har du kanske slut på den redan?...
jag brukar göra den i bitar och smula flingsalt över..gott
SvaraRaderamickis: gulligt av dig att tänka på mig! Fick en till i denna veckas låda, så jag har kvar. Testade råriven i sallad i dag.
SvaraRaderaanonym: ska testa!