lördag 31 maj 2008

oh yeah yeah

Lite senare än de flesta har vi invigt grillsäsongen. Oh my, så trevligt det är med grill och rosé. Killarna fixade grillandet och tjejerna tjejsnackade. Könsstereotypt är bara förnamnet.
;-)

Om nån undrar över menyn så grillade vi marinerad fläskfilé mixat med starka korvar. Till det rotfrukter i ugn samt tomat-lök-chilli-koriander-salsa. Rosévin att dricka. Skånsk äppelkaka och kaffe efteråt.

fredag 30 maj 2008

sol ute sol inne sol i hjärta sol i sinne

Jag vet att det kommer en hel del gnäll från undertecknad. Så därför ska jag försöka vara lite positiv också:

Soliga sommardagar som dessa när de flesta sitter inne och slavar på sina jobb så har jag förmånen att få vara utomhus med mina ljuvliga barn. Äta sand, åka rutchkana, krypa i gräset och gunga, det är grejer tycker Sessorna. Mamman skyddar sig och telningarna så gott hon kan mot solen och försöker njuta i fulla drag.

torsdag 29 maj 2008

mönsterbebisar

I går var det dags för ettårskontrollen på BVC. Mätning och vägning gick perfa, Signe väger nu 10 kg och är 75 cm lång. Stella klockade in på 600 g mindre, samt några cm kortare i rocken. Försök själva att femdubbla er vikt på ett år (eller kanske inte...)! Sprutan gick också bra, även om det så klart gjorde ont och på Signe kom det lite BLOOOD.

Annars fortsätter kinkigheten, verkar vara nån separationsfas. Inget annat än mammas knä (och knappt det) är OK. Mammans toleransnivå har dock ökat något, och sommarvädret hjälper ju till att höja humöret.

tisdag 27 maj 2008

kvinna på gränsen till nervsammanbrott

Om man är en utmattad tvillingmamma som har extremt kinkiga barn samt en supersunkig lägenhet så känner man ibland för att ta en ambulans direkt till psykakuten.

Inte riktigt kanske, men oj så gnälligt det har varit i dag. Och oj så låg toleranströskel mamman har. Bad combo.

måndag 26 maj 2008

nollad

Helgen var ju underbar på alla sätt och vis, men i dag har jag känt mig alldeles slut. Sessorna var nog också lite tagna efter helgens begivenheter, för de har varit rätt kinkiga i dag.

Oh well, vi har i alla fall varit ute i solen, och nu på kvällen har jag tränat.

För övrigt vill jag bara be om ursäkt för detta oinspirerade och alltigenom trista inlägg.

söndag 25 maj 2008

grattis mor

Eftersom maken (med all rätt, kanske) anser att det anstår barnen att fira Mor så har inte jag blivit så firad i dag. Men vi har haft en underbar dag i solen ändå. Sessorna har fått träffa sina sysslingar och vi har blivit bjudna på god lunch. Nu ska vi snart äta sushi, och sen misstänker jag att vi kommer däcka i soffan.

Till min egen mor: efter att ha försökt med tre olika telefonnummer gav jag upp. Men jag tänker på dig i dag kära mor och hoppas du har en fin dag, i dag såsom alla dagar. Kram till världens bästa mamma och mormor!

lördag 24 maj 2008

1 år!

Hipp hurra för Sessorna som fyller ett år i dag!

För ett år sedan hade vi just fått reda på att nu skulle tvillingarna förlösas, med akut snitt. Jag låg inlagd på specialistmödravården sen några dagar pga havandeskapsförgiftning och i dag för ett år sen beslutade man att det var dåligt för mig och barnen att fortsätta graviditeten. Så trots att det egentligen var fem veckor kvar av graviditeten förlöstes de på kvällen med kejsarsnitt.

Jag skulle kunna skriva en hel uppsats om detta första år som mamma, men det får bli nån annan dag, för i dag är det kalas!

fredag 23 maj 2008

fyra gånger fem

Linda K utmanar alla och jag är inte sen att hänga på:

5 saker på min “Att göra lista” idag
1. Baka en kaka (check)
2. Snabbstäda (check)
3. Kalasa
4. Träna step up
5. Hälsa svärmor och svägerska välkomna till Lärdomsstaden

5 dåliga egenskaper: oflexibel, lättirriterad vid stressade situationer, dålig självbild, gnällig, kan ej hålla ordning på viktiga papper

5 platser där jag bott:
1. I radhuset med mamma och pappa
2. I villan med mamma och pappa
3. I studentlägenhet med tre polare
4. San Franscisco
5. Luthagen (ensam), Luthagen (sambo), Luthagen (med familj)!

5 jobb som jag haft:
1. Cafébiträde
2. Pappersarkiverare på ABB
3. Labbass
4. Doktorand
5. Forskare

Eftersom Linda redan utmanat alla så tar väl utmaningen slut här.

kalashelg

Underbart med fredag! I dag blir det kalas för Sessorna med föräldragruppen, och i kväll kommer farmor och faster, så i morgon blir det familjekalas. Och på söndag ska vi ut och träffa Sessornas sysslingar (eller nästkusiner/a-kusiner/pysslingar/bryllingar eller vad man kallar det för). Fullt ös med andra ord. Kul!

Hoppas ni får en fin helg.

torsdag 22 maj 2008

sandlådeoutfit

Så här fick det bli. Leggings och kjol, HM, top, Petit Bateu. Ute hade jag smutsvita Converse och grå kofta från Acne samt jeansjacka från Lindex. Fungerade finfint i sandlådan. Det finns ju tvättmaskin!

undring

När man känner för att klä sig lite fint, fast vet att man kommer spendera stora delar av dagen i sandlådan, vad tar man på sig då?

onsdag 21 maj 2008

en tvillingmammas onsdag

Utflykt till 4h-gård. Rätt kul tyckte Sessorna, men Signe tyckte hönsen var lite otäcka. När Sessorna somnat står tjejkväll med Sound of Music samt indisk mat på programmet. En helt OK dag!

tisdag 20 maj 2008

lite konstigt va?

Man (=jag) vet att man (=jag) har fullt upp på hemmafronten när man (=jag) tycker det är lite skönt att gå till tandläkaren. Typ 40 minuter halvliggandes i en bekväm stol.

Jag hade inga hål och en allmänt god tandhälsa. Får bara inte borsta så hårt.

måndag 19 maj 2008

may I present...


Förmodligen världens sötaste.

söndag 18 maj 2008

förfest

På lördag fyller Sessorna 1 år. Då kan inte mormor och morfar komma, så vi fick ha lite för-firande i dag. Sessorna övade på paketöppning (gick sådär) och tårtätning (gott men kladdigt).

Nu är det väl dags att börja bli så där nostalgisk och börja tänka tillbaka på hur det var för ett år sen. Om jag hinner. Sessorna tar all min tid och lite till känns det som.

lördag 17 maj 2008

Efva på bild


För Anna och andra nyfikna, här är presentarmbandet. Gör sig inte lika bra på bild som i verkligeheten, men lita på mig, det är urtjusigt!

shoppingspree

I dag har vi bidragit till konstumtionssamhället och shoppat en hel massa. Mest trista grejer såsom bilbarnstolar, solskydd och annat jox. Men det behövdes göras och nu är det gjort. En regnig dag kan man ju lika gärna spendera på IKEA (och i liknande köptempel). Men nu är vi trötta.

värsta bästa


Jag har ju haft en lite trött och gnällig vecka. Då förstår maken precis vad jag behöver. Läs och begrunda: Middag bestående av pasta med räkor och pilgrimsmusslor i massa vitlök, dessertost samt glass med rabarberkompott. Genomgående dryck: champagne. Dessutom en present bestående av ett underbart armband från favoritsmyckesdesignern Efva Attling. Allt detta bara för att. Är han inte underbar min make, så säg?

fredag 16 maj 2008

chokladchock

När Sessorna äntligen somnat i sin säng (!) för eftermiddagsluren efter en hel dag av gnällorama kan man väl tycka att mamman är värd ett gäng chokladpraliner? Speciellt om hon tänker gå och träna lite senare?

pust stånk och stön

I går natt blev det inte mycket bevänt med sömnen. Sen var dagen superduper intensiv med inte ens en liten antydan till paus. Visst jag är mammaledig, men det betyder inte att jag är ledig. Sessorna är rätt intensiva och kräver att mamman är på alerten hela tiden. Vi var på en Öppen Förskola över lunchen. Sessorna tycker det är jättekul att leka med andra barn och nya leksaker, men för mig är det rätt tufft, att hålla ögonen på två barn hela tiden. Såg en mamma som satt i en fåtölj och läste en tidining medan hennes barn satt nedanför och pysslade med en leksak. Sånna är inte mina ungar ;-)

När vi kom hem var det bara att kasta sig in i köket för att laga middag, och direkt efter kvällsbestyren åkte jag i väg till ett rep. Kul men jobbigt. Hem i säng. Jag kände mig helt luddig i konturerna av trötthet. Hoppas på en lite mindre intensiv dag i dag.

onsdag 14 maj 2008

blind date

När en tvillingmamma och en höggravid medbloggerska ska träffas för en blind date behöver de ingen lilja i knapphålet, man hittar varann ändå. Tack fru A för en supernajs fika. Nästa gång ska jag försöka se till att Sessorna är lite piggare och mindre kinkiga.

tisdag 13 maj 2008

linslusar

I dag var den lokala tidningen på besök på Öppna Förskolans tvillinggrupp för att göra ett reportage. Jag hade inte ens märkt att de hade anlänt, men Sessorna hade krupit ut i hallen och posade vant för fotografen. Sen kröp Signe upp i reportens knä och var charmig. Antar att hon försökte flörta sig till en framsida eller åtminstonde ett mittuppslag. Återstår att se vad det blir av det hela.

måndag 12 maj 2008

slut

I dag har jag varit helt seg och trött hela dagen, helt utan anledning. Hoppas jag inte håller på att bli sjuk.

För övrigt anser jag att dagens väder borde förbjudas så här i maj.

söndag 11 maj 2008

typiskt

De mörka molnen tornar upp sig och den planerade löprundan känns inte så lockande. Trots goda intentioner har det inte blivit så mycket träning av denna vecka. Nya fräscha tag nästa vecka!?

premiär

I går hade vi officiell barnvaktspremiär. Några timmar har de varit borta från oss tidigare, men i går fick farbror M med flickvän äran att passa Sessorna hela eftermiddagen, och sen ansvara för nattning. Allt medan föräldrarna var borta på middag. Det hela gick strålande, även om barnvakterna var rätt trötta när vi kom hem. Känns skönt och kul att det funkade så bra!

lördag 10 maj 2008

svettigt

Nej men hörrni, om man skulle ta och ikläda sig mörkblå ylleuniform och ställa sig i solen och spela musik hela dagen.

Ja, det gör jag!

fredag 9 maj 2008

kajsa varg

Ojdå, folk kommer hit på fika i dag. Finns visst lite rabarber i kylen, det får bli en smulpaj. Hoppsan, det var inte så mycket rabarber, får slänga i lite äpplen och päron. Kanske är det kul med lite kardemumma i? Hmm, så här lite smuldeg kan man väl inte ha? Jag gör lite mer. Borde bli gott med lite muscovadosocker i också.

Återstår att se hur resultatet blir.

torsdag 8 maj 2008

puh

I dag har vi varit ute hela dagen. Käkat nätverkslunch och sen firat ettåring. Sessorna har varit duktigt skyddade mot solen, men mamman är lite röd på armar och nacke. Trötta är vi alla tre.

oh yeah yeah

När man sluppit skrikincidenter på natten, och bara behövt smyga upp och fixa lite välling vid fem och sen fått sova till sju känns livet rätt bra. Och ute lyser solen.

onsdag 7 maj 2008

expert

I dag har jag och min tvillingmamma-kompis agerat tvillingexperter i en grupp med tvillinggravida. Det var urkul! Under avslappnade former berättade vi om våra erfarenheter, och de fick ställa massa frågor. Jag blev lite nostalgisk när jag tänkte tillbaka på graviditeten och den där första tiden. Inte för att jag längtar tillbaka, men ändå. Tänk att jag snart varit mamma i ett helt år. Det känns som det var nyss Sessorna kom, men ändå oändligt länge sen.

mardröm

I natt vaknade Signe och var jätteledsen. Inget hjälpte. Jag gjorde vanliga omsövningsproceduren --> SKRIK. Jag tog upp henne och vyssjade --> SKRIK. Jag provade att ligga bredvid henne --> SKRIK. Hon fick ligga i min säng --> SKRIK. Hon fick ligga själv, i fred --> SKRIK. Efter två timmar fick hon alvedon och lite välling, DÅ somnade hon hon. Jag tror inte att hon var hungrig, men det var det som krävdes för att bryta otäckheterna. Vet inte om det var nån mardröm, eller nattskräck eller vad.

I dag är jag lite trött.

tisdag 6 maj 2008

go blonde?


Detta är min nuvarande hårfärg. Vilken råkar vara min naturliga, helt ofärgat alltså. Det har jag väl knappast varit sen mellanstadiet typ. Känner för en uppfräschning inför sommaren. Funderar på nån typ av blondering (inte platinablont, been there, done that), men typ slingor som gör att håret ser sådär somrigt solblekt ut. Vad tror ni om det? Skulle jag passa i det? Eller ska jag fortsätta köra på den naturliga, ofärgade stilen? Åsikter, jag vill ha åsikter!

Bry er för guds skull inte om att jag ser ut som sju svåra år på bilden, jag tog fotot i morse efter en lite för kort natt.

frosseri

I går kväll frossade jag i fruktsallad. Men jag tänker inte ge er receptet.

måndag 5 maj 2008

bra sås reder sig själv

I dag tröttnade jag på att känna mig ensam och ledsen och fixade sällis på såväl förmiddag som eftermiddag. Promenader och bus i solen, då har man det rätt bra! Sessorna har också varit på gott humör, då blir mamman på gott humör.

För övrigt har jag träningsvärk i låren.

söndag 4 maj 2008

najsorama

Säsongens första löptur är äntligen avklarad. Alla barnvagnspromenader verkar ha gett lite kondis, för det gick riktigt smärtfritt att springa. Att det var en ljuvlig majkväll gjorde inte saken obehagligare.

grönsaksnytt

Svartrötterna koktes och åt med smör och salt. Jag är benägen att hålla med min mor som hävdar att de smakar som att räcka ut tungan. Svamparna har används i såväl omelett som risotto, båda med ett resultat som föll såväl bebis som vuxen på läppen.

lördag 3 maj 2008

blue

Orsaken till att jag känt mig lite låg de senaste dagarna är att jag känner mig lite ensam. Maken jobbar rätt mycket, även på helgerna och de ensamma dagarna och kvällarna känns stundtals långa och många. Jag vet att jag har världens finaste barn, och visst träffar jag folk, men på nåt sätt känner jag mig ändå ensam. Skulle bli så glad om nån ringde och föreslog nåt skoj, med eller utan barn. Är jag själv måste jag ju vara hemma med dem på kvällen, men det hindrar inte att nån kommer hit! Jag vet, jag kan ta tag i det själv och bjuda hit folk, och det gör jag också. Men ändå, tänk om nån ringde lilla mig. Jag vet att jag kan verka som en person som klarar allt själv, men även en sån person kan behöva lite hjälp och avlastning nån gång. Så känner DU för att leka med ursöta barn eller ta en drink med deras mamma, tveka inte, RING!

fredag 2 maj 2008

fredagsmys

I stället för att känna sig ynklig över att vara ensam på en fredagskväll kan göra sitt eget fredagsmys. Jag tog ett långt bad med lyxigt badskum, satte mig sen i soffan med en tidning och en skål glass. Nu ska jag nog snart sova.

att bli gladare

Om man känner sig lite tråkig och småledsen kan man med fördel beställa den där doktorsringen man tänkt köpa i snart tre år. Världens gulligaste guldsmed fick upp mitt humör avsevärt. Sen hjälper det ju till att jag har världens finaste familj också.

torsdag 1 maj 2008

äntligen!

Jag har deklarerat.