lördag 6 mars 2010

leve husmanskosten

I kväll har vi ätit kroppkakor till middag. Med skirat smör och lingonsylt till. Så otroligt gott. Min mormor och min pappa gör jättegoda kroppkakor. Dessa blev nästan i samma klass. Riktig, vällagad svensk husmanskost är nog det godaste jag vet.

Vad har ni ätit till middag i dag?

10 kommentarer:

  1. nån slags wok med lövbiff, rotsaker och nudlar. ett glas gnarly head. gott.

    SvaraRadera
  2. Fläskytterfilé, potatisgratäng och beasås. Lyxlördagsmiddag :-)

    SvaraRadera
  3. Bjöd mor och far på mmiddag. Kräftskagen, helstekt fläskytterfile, råstekt vitlökspotatis och pepparsås. Till efterrätt wokade jag äpple och banan med lönnsirap och till det serverade jag glass. Mums!
    /mickis

    SvaraRadera
  4. Falafel med matvete och en god sallad med avocado, feta, paprika, tomater, morötter, persilja och en rejäl skvätt lime. Till detta en en kall sås gjord på gräddfil med lite sambal. Ett glas vatten till (en inte helt vanlig middag hemma hos oss men jag kände för lite vegetariskt för omväxlingsskull och så är jag gravid så vinet får vänta..)

    SvaraRadera
  5. Min mamma kan crêpes. ( vilket inte är raketforskning men ändå ) så det blev det.

    SvaraRadera
  6. Fiskbiffar, blomkålspuré, sallad på savoykål, tomat och äpple samt en yoghurtsås med dill och dijonsenap. Gott! Kroppkakor skulle jag inte säga nej till, det gillar jag. Gillade Signe och Stella kroppkakorna?

    SvaraRadera
  7. alla: låter som även ni fått god lördagsmiddag1

    tina: S&S älskade kroppkakorna! Du får komma hit nästa gång vi har kroppkakefest!

    SvaraRadera
  8. Mm, har aldrig testat kroppkakor men jag tror jag skulle gilla't. Vi körde grön ärtsoppa, fajitas mm.

    SvaraRadera
  9. Omentjej: då får du komma hit på kroppkakekalas nån gång!

    SvaraRadera