tisdag 16 mars 2010

våga byta













Jag har svårt för att avbryta läsningen av en bok mitt i. Men Barn 44 av Tom Rob Smith gav mig verkligen ingenting, så jag bytte till Oscar Waos korta förunderliga liv som låg och lockade på nattduksbordet. Ett byte jag är glad över. Barn 44 åker tillbaka till bokklubben, och så hoppas jag hitta nåt bättre där nästa gång.

Hur gör ni, slutar ni läsa en bok ni inte gillar, eller läser ni klart ändå?

11 kommentarer:

  1. Håller med om att det inte är helt lätt att byta. Jag brukar tänka att snart kanske det händer nåt... men har den inte blivit bättre vid halva boken så är jag krass och byter. Heja oss modiga! ;)

    SvaraRadera
  2. Jag läser ju inte mer än 10-15 böcker om året men jag slösar ingen tid på att läsa böcker som jag inte känner för. Läsning ska ju vara lustfyllt!

    SvaraRadera
  3. Jag brukar försöka ge boken ungefär 50 sidor (beror ju på hur lång den är iofs) och går det inte så tar jag nästa. Håller med Jenny om att läsning ska vara lustfyllt.

    SvaraRadera
  4. Fröet: våga vägra trista böcker!

    Jenny: 10-15 böcker är väl inte så lite! jag tycker också läsning ska vara lustfyllt, det är bara nån fix idé jag har om att läsa klart påbörjade böcker. men jag blir bättre och bättre på att våga byta!

    Anna-Karin: smart!

    SvaraRadera
  5. Jag har svårt för att avbryta, men det händer. Är du med i Akademibokhandelns läsecirkel? Tänkte eftersom båda böckerna du nämner är med i deras utbud. I så fall måste jag rekommendera Igelkottens elegans av Muriel Barbery. Fantastisk! Just nu läser jag Hundraåringen som gick ut genom fönstret och försvann. Gillar!
    /Johanna

    SvaraRadera
  6. Johanna: japp, jag är med i den. men jag har alltid så otur, de böcker som jag vill läsa finns aldrig inne när jag ska byta. Hundraåringen vill jag gärna läsa!

    SvaraRadera
  7. Det är en liten kille här som river ut enstaka sidor i böcker jag läser. Brukar tappert försöka fortsätta ändå och själv hitta på vad jag missat.

    SvaraRadera
  8. Jag slutar nog läsa om jag inte tycker om det jag läser. Lästiden är för dyrbar för att ha tråkigt och läsa sånt jag inte gillar. Läser just nu Utrensning an Sofi Oksanen, finsk författare. Verkar lovande!

    SvaraRadera
  9. Jag läser inte klart böcker som inte fångar mig efter kanske 50 sidor. ibland kan ju storyn vara jättebra fast man inte gillar sättet boken är skriven på.

    Sen finns det ju böcker man önskar att man inte läst klart. Som Mossvikenfruar...

    SvaraRadera
  10. En bok jag äger lägger jag nog på "vänt" och ger en ny chans, men en lånad bok som suger finns det ju ingen anledning att plåga sig igenom.

    SvaraRadera
  11. lillawi: intressant!

    hannah: tack för boktips, den ska jag kolla upp1

    sara: Mossvikenfruar har jag lyckats hålla mig ifrån!

    Omentjej: låter som en vis strategi!

    SvaraRadera