torsdag 15 september 2011

det här är ju ingen mammablogg

Men jag har ju barn. Och läser bloggar där folk får barn. Så jag ville göra ett litet inlägg om detta.

 • Jag hade inte skrivit nåt förlossningsbrev.
 • Jag hade inte packat nån BB-väska.
 • Jag har inte läst en endaste "barn-handbok".
Men barnen kom ut, och har blivit två fina fyraåringar. Det funkar rätt bra att gå på sin egna känsla. Ofta blir det inte som man tänkt sig, men bra ändå. Tänk på det.

9 kommentarer:

 1. Så var det för mig första gången med (när jag fick mina tvillingar).
  Men nu med min tredje så var det vissa saker som var BIG NONO inför förlossningen som skrevs upp.
  Det där med att packa BB-väska har jag inte heller fattat riktigt.

  Graviditetsböcker slukade jag i en period, men inte "barnhandböcker" (kommer alltså barn med sådana?! ;))

  SvaraRadera
 2. Jag hade inte heller skrivit något förlossningsbrev, visste ju inget om det så kände att de som jobbar på förlossningen får vägleda mig.

  Sen hade jag packat en väska och läst "Att växa och upptäcka världen" för att jag var nyfiken på utvecklingen det första året.

  SvaraRadera
 3. Mitt i prick. Tror att det handlar mest om att lyssna på vad som är viktigt för sig själv och skita i vad andra gör och tänker. Vi kan alltid bara utgå från oss själva.
  Jag läste en massa när jag väntade Signe, gick andningskurser och förberedde mig. Däremot packade jag ingen väska.
  Med Siri läste jag ingenting men jobbade otroligt mycket med andning. Inte heller där blev det någon väska. Förlossningsbrev skrev jag båda gångerna, men när Siri kom hanns det inte ens med att läsas upp.

  Som sagt - gå på det som är rätt för dig. Så blir det bra.

  Heja Frida

  SvaraRadera
 4. Äsch, det går ju ändå inte att planera allt i detalj. Varken förlossning eller barnuppfostran. Det blir aldrig som man tänkt sig, men förhoppningsvis bra ändå.

  (PS Mitt förlossningsbrev inför barn nr 2 såg ut så här: "Ingen saft. Säger jag att jag vill ha vatten, så ska jag ha vatten.")

  SvaraRadera
 5. Skönt att höra. Tack!

  /Susanne i vecka 35 med första barnet.

  SvaraRadera
 6. inte jag heller, med undantag för ett ytterst kort förlossningsbrev där huvudpunkten var att min man under alla omständigheter var tvungen att sova kvar haha.

  dessutom hade vi inte köpt något annat förutom, vagn, bärsjal, typ 3 uppsättningar kläder, en badbalja och ett sånt underlägg till skötbord. något skötbord hade vi aldrig öht. Förutom i Indien där det redan fanns när vi kom ;)

  SvaraRadera
 7. Jag hade inte heller packat BB-väskan, men var förstås lite insatt i förlossningen i sig efter att ha följt ca 20 st som AT-läkare. Därewmot glömde jag att förbereda maken om kapiteln "eventuellt blir det snitt", så han blev helt chockad när det blev superakut snitt på första barnet...

  SvaraRadera
 8. alla: skönt att vi är flera som går vår egen värld!

  SvaraRadera