onsdag 9 januari 2013

sliten

Jag har jobbat två dagar nu.
Tränat 3 dagar i sträck.

När man spaltar upp det så ser det inte så mycket ut, men jag känner mig så grymt sliten! Jag är trött i huvud och kropp och det var helt fruktansvärt att gå upp ur sängen i dag. Jag måste ha blivit så totalt avslappnad under julledigheten. Eller så är det sockerabstinensen. Jag är nu inne på dag 8 utan godis, kakor eller småätande. Det känns bra, suget blir mindre och mindre, men kanske ändå reagerar min kropp med lite tröttma? Den stora utmaningen kommer bli till helgen. När fredagskvällen kommer VET jag att jag blir sjukt sugen på avslappning i soffan. Och såsmåningom kommer jag tillåta mig själv det. Men inte just nu. Som jag skrev tidigare har det blivit ALLDELES för mycket onyttigheter på sistone (semestern, advent, jul, nyår), så jag behöver en detox-period. Sen, när jag kommit in i det kommer jag tillåta mig något onyttigt på helgen. Men inte nu.

Det är väl bara att kämpa på, jobba på, träna på och hoppas att kroppen vänjer sig!

6 kommentarer:

 1. Åh du är så bra!!!!! Körde en veva i höstas och det tar kanske 2 veckor innan du är på banan igen. Mycket vatten och så är det ju gott med grönsaker ;-) Men är det bara sockret du vill minska så kan ju en god ost rädda fredagkvällen. Kram!!! /JW

  SvaraRadera
 2. Jag gör "godisbollar" på mixade mandlar, dadlar och fikon med kakao i. Supergott. Kanske för sött med dalarna om du verkligen ska hundra % detoxa, men annars hjälper de mig att stå emot fikabröd och framför allt smågodis. Kanske jag ska bjuda dig på några nån dag här framöver?

  SvaraRadera
 3. JW: ost! ost är inte förbjudet ;)

  Anna: Ja, gärna bjuda! Just nu förbjuder jag allt "småätande", för jag har en tendens att överäta, och lura mig själv att jag äter nyttiga saker. Men en hel påse nötter tex = mycket kalorier. Så nu nollar jag ett tag och hoppas komma in i bättre spår.

  SvaraRadera
 4. You go girl! Jag har bara ätit godis 1 gång sen nyårsafton (i fredags), mycket stolt över det! Dock har jag inte sockerstopp... har fikat/ätit efterrätt ibland. Men inte SÅ mycket. Dock ÄR det nog smartare att göra som du och totaldetoxa - mitt sug försvinner INTE ;)

  SvaraRadera
 5. Nej inte småäta! Har exakt samma tendens. Nu menar jag två kontrollerade bollar till em mellis :)

  SvaraRadera
 6. JoHo: men ändå, duktiga du!

  Anna: det är den där kontrollen jag har så svårt för...

  SvaraRadera