torsdag 27 juni 2013

överlevnadstips, tack!

I morgon drar jag och kidsen till Grönan. Det är deras första gång. Jag har inte varit där på några år. Nu hoppas jag överleva. Jag gillar varken folksamlingar eller saker som rör sig runt, runt, upp och ned. Men jag gillar att göra kul grejer för mina barn.

Så i morgon åker vi. Här är vad jag behöver tips om:


 1. Hur tar man sig från Centralen till Grönan? Är det spårvagn som gäller nuförtin? Varifrån går den? Vilket nummer?
 2. Är det åkband som gäller på Grönan? Har en känsla av att kidsen vill åka allt, många gånger.
 3. Ska man ta med sig egen matsäck? Får för mig att det är dyrt, dåligt och långa köer till maten där. Finns det i så fall ställen man får äta sin matsäck?
 4. Kommer det vara förfärliga köer?
Ni ser, hjälp en lantis som ska till storstan!

7 kommentarer:

 1. hur är det på strejkfronten?

  SvaraRadera
 2. Oh, vi har varit där massa gånger när barnen var små. Heldagar, från det öppnade till det stängde. Valuta för pengarna liksom. Sen är man helt yr i mössan efteråt av alla ljud. Det är en vansinnig ljudvolym där.

  1. Spårvagnen går från typ Sergels torg, alldeles utanför Gallerian, mitt i vägen. Gå från Sergels torg och upp förbi Stadsteatern så kommer du rätt. Du ser den när du kommer dit.

  2. Åkband yes. Skitdyrt att åka på enkelbiljetter. Tror att ICA-kortet ger nån rabatt? Men dina är ju rätt små ff så de kanske inte får åka så mycket? Mycket är ju längdbaserat. Kolla med de i kassan vilken biljett som passar bäst.

  3. Vi hade alltid matsäck med oss. Minns inte om det fanns nånstans att sitta, men det är ju bänkar överallt. Det borde finnas nåt ställe för matsäcksmänniskor?

  4. Ja.

  Med detta sagt så är det ju några år sen jag var där. Men jag tror samma sak gäller nu. Och ha så kul :)

  SvaraRadera
 3. instämmer i vad I will not keep calm.. skrivit och tillägger:
  1. Bussar är osäkert nu under strejken. Alternativ till spårvagn är Djurgårdsfärjan från Slussen (tbanan från centralen), kostar inte så jättemycket och kan vara kul som omväxling i ena riktningen iallafall. 3. Det finns matställen där i olika prisklasser som är ok, från typ gatukök till restauranger.
  Ha det så roligt!!

  SvaraRadera
 4. Jag var på Skansen häromdan och kan därför svara på fråga 1. Nr 7 (kanske andra nr också?) från Sergelstorg (mitt i gatan, bortom fontänen sett från T-centralens håll). Spårvagnarna går hela tiden, men var rätt fulla med folk. Hoppas att ni får en fin dag på Grönan (hade jag inte varit så karusellåksjuk hade jag föjlt med). När jag var på Grönan med C senast, för tio år sedan kanske, hade vi matsäck med och åt vid bänkar nedåt vattnet.

  SvaraRadera
 5. Förresten är det meckigt att köpa sms-biljett (för att inte säga omöjligt). Man kan köpa biljett på spårvagnen, men för en slant extra. Jag köpte ett reskassekort på Pressbyrån påväg från tåget.

  SvaraRadera
 6. 1. Ta spårvagnen en väg och färjan en väg för att maxa tycker jag.

  2. Det blir dyrt oavsett. Går inte att ha det billigt. Köp åkband, blunda för vad allt kostar och tänk att det tar lång tid innan ni är där igen.

  3. Ja maten var skit när vi var där.

  4. Var där tidigt innan alla tonårshuligans kommer på em.

  SvaraRadera
 7. Alla: tack för alla tips, det gick jättebra!

  SvaraRadera