onsdag 22 februari 2012

träningsinspiration

Jag fick frågan om jag inte kunde ge lite träningstips, och absolut! Jag är ju inte på något sätt proffs, men jag har tränat allt möjligt rätt länge, och på sista tiden har jag börjat träna mer själv i stället för att gå på olika pass, så jag kan berätta hur jag tänker.

Jag är absolut inte så västrukturerad som många andra är, utan jag kör det jag känner för. Om jag inser att det kanske bara kommer bli ett ordentligt styrketräningspass den veckan försöker jag köra igenom hela kroppen, med övningar som involverar hela kroppen. Jag vill gärna få upp lite flås, även om jag inte kör direkt konditionsträning. Exempel på övningar som jag får upp lite flås på är:

 • Kettlebell-swings, både enhands och tvåhands. Här kan man ta lite olika vikt beroende på hur jobbig man vill att det ska vara
 • Burpees. Sjukt jobbiga! Kan man lägga in när man känner att pulsen går ner/svetten slutar rinna.

Andra favoriter är:
 • Utfall. Anna på Trend & Träning visar flera olika varianter i dag.
 • Rumplyft med fötterna på pall eller golv. Bränner fint i baksida lår och rumpa.
 • Jägarvila. Bränner jävulskt i låren!
 • Plankan. Både rak och sido-variant. Just nu kör jag en utmaning där jag kör plankan varje dag i 30 dagar. JoHo och Atomflickan har också hakat på!
 • Armhävningar. Jag är så sjukt dålig på armhävningar, så jag försöker göra det så ofta som möjligt, för att bli bättre.
Generellt vill jag tipsa om att kolla in hos Trend&Träning samt Lofsan, de ger mycket inspiration, och visar ofta exempel på övningar. Superbra!

Lycka till och kör hårt med träningen!

7 kommentarer:

 1. Jag kan skriva under på varje ord. Vi tänker lika! (och inspireras av samma bloggare ;))

  Tycker ABSOLUT att man "får" vara "ostrukturerad"... det är jag med. Tränar oftast det jag känner för/hinner/passar in just då. Huvudsaken är ju att man har kul och mår BRA!

  SvaraRadera
 2. Tack för all a tips! Nu kör vi!

  SvaraRadera
 3. JoHo: du och jag!

  Sofie: varsågod!

  FIA FIT: YES!!

  SvaraRadera
 4. Älska burpeesar. Jag är så sugen att skaffa kettleballs och kunna träna hemma när det totalt kör ihop sig eller bra när jag vill köra lite mer styrka. Annars kör jag mest spinning eller springer. Men nu är jag sjukt frustrerad och kör ingetalls es jag är fotopererad. Inne på femte veckan utan träning. Gaaaah!

  SvaraRadera
 5. Sahra: jag typ äsk-hatar burpees. Det är himla bra att ha kb hemma, ett tips är att köpa på Rusta, mycket billigare än tex Casall!

  Mia: tack!

  SvaraRadera