fredag 14 september 2012

första PT-passet

I går var alltså jag och Anna i väg på vår första PT-timme. Vi började med att gå igenom hälsostatus och snacka mål osv. Sen ut i gymmet för lite tester. Först 6 min på cykel med specifikt motstånd och jämn fart. Puls mättes. Inget maxpulstest, det var ansträngande som en promenad ungefär. Därefter var det dags för styrkettester. Jägarvila inledde och där klarade jag 3 min och 50(?) s. Grymt med mjölksyra! Plankan med perfekt teknik (PTn bröt när det började se illa ut) och där klarade jag 1.50, potential för förändring känner jag! När det var dags för breda armhävningar (på tå) överraskade jag mig själv och klarade 23 st! Jag som trodde jag var kass på armhävningar! De skulle dessutom göras i ett specifikt tempo, och man fick inte sacka! Sista övningen var ryggdrag, sjukt tungt! Jag klarade 9 med bibehållen teknik.

Efter detta pratade vi igenom specifika mål, med utgångspunkt i testerna. Jag vill fördubbla ryggdragen och förbättra plankan. Dessutom vill vi båda klara några chins, för att det är en så cool övning!

Nästa vecka ska vi träffa henne igen, göra lite rörelsetester och lägga upp träningsprogram. Vid slutet av våra inbokade tillfällen gör vi om testerna och utvärderar. Min förhoppning med dessa 5 tillfällen som vi bokat in är att jag ska få bättre koll på hur jag tränar optimalt, med mina egna förutsättningar. Sen vill jag alltid bränna bort lite daller och förlora lite fettvikt, men det kör jag inte med PTn nu. Jag vet att det bara är att äta mindre junk, måste bara göra det. Det var lite trauma att ställa sig på vågen, jag har verkligen komplex för min vikt. Men all heder till PTn som inte kommenterade det alls.

Sammanfattningsvis känns det bra. PTn känns balanserad och vettig, och jag hoppas hon kommer köra skiten ur oss med glimten i ögat de närmaste veckorna.

8 kommentarer:

 1. Men wow! Du är ju grymt stark redan, himmel vad impad jag blev. Kul med en PT, blir spännande att följa din resa!

  SvaraRadera
 2. Oj då. Jag som knappast klarar 5 breda armhävningar... Så stark du är redan!

  SvaraRadera
 3. Men wow!!!! Bra där!

  Då är vi två som tycker att chins vore trevligt att kunna göra. Hojta om du kommer på ng bra knep, okej?!

  SvaraRadera
 4. Härligt!! Heja dig!

  Jag är fortf. grymt peppad av min nystart och har kört fyra yogapass sedan i lördags. Dagens lunchshopping blev ett par svarta träningsbyxor. :)

  Nu ska jag bara testa afrohouse, funktionell styrka och alla de andra passen också!

  SvaraRadera
 5. Woho, vad roligt! Och håller med ovanstående, vad STARK du är! Grymt! Och nu, med proffshjälp, kommer du bli ännu starkare. Heja!

  SvaraRadera
 6. Jag visste ju redan att du var stark som en björn, men ville bara säga att det är SÅ himla coolt med PT! Följer utvecklingen med spänning!

  SvaraRadera
 7. alla: tackar! jag lovar att återkomma med rapporter!

  SvaraRadera