fredag 21 september 2012

PT omgång II

I går var det dags att köra "på riktigt" med PTn. Som uppvärmning gjorde vi lite rörlighetsövningar, då hon samtidigt kollade in våra styrkor och svagheter. Som väntat är jag stel i fotlederna, och dessutom lite extra svag i höger utsida rumpa. Det är troligen därifrån mina knäproblem (som ju sitter på höger sida) härstammar. Förhoppningsvis kan hon hjälpa mig att förbättra mina problemområden och på så sätt bli bättre i knäet.

Efter uppvärmningen körde hon hårt med oss. Vi började med ett antal övningar i TRX. Alla muskler i kroppen fick arbeta, och pulsen likaså. Vi körde i 30s-intervaller med 15s vila mellan. Hon peppade och såg till att vi höll bra teknik. Efter ca 30 min med olika TRX-övningar avslutade vi med stationsträning. Boxjumps, klänga i rep, burpees och armhävningar. 2-4-6-6-4-2 repetitioner. En jobbade och en vilade, och så körde vi var annan repeptition. Alltså: jag 2, Anna 2, jag 4, Anna 4, osv. Riktigt jobbigt, och jag körde så hårt jag bara orkade. Det var inte FÖR jobbigt, men samtidigt så jobbigt att jag sannolikt hade gett upp om jag kört själv.

Sammanfattningsvis ett mycket bra och nyttigt pass. Mycket övningar man kan köra hemma (OBS, nu vill jag verkligen ha en egen TRX!) och precis lagom peppande och hjälpande PT. Så himla lyxigt att ha nån som hjälper en med tekniken och pushar en det där lilla extra.

I dag har jag täningsvärk.

6 kommentarer:

 1. Vad skoj att träna med PT, låter ju som ett superbra upplägg! Inspirerande att läsa om är det också. Hoppas du har en fin fredag. kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är jättekul! Hoppas du får en fin kväll du med!

   Radera
 2. Å, jag satsar på att skaffa mig en i typ april. Och till dess en dvd med familjeyoga.

  SvaraRadera
 3. Men GÖTT! :) Kul att det ger det lilla extra - det är ju det ni betalar för (och man vill ha)!

  SvaraRadera