tisdag 13 maj 2014

back to school

Sista skälvande veckorna på journalistutbildningen. Denna vecka opponerar vi på varandras reportage. Det blir långa dagar med mycket lyssnande och mycket diskuterande. Kul, men utmattande. I går hann jag även med ett pass med min PT, så i dag har jag en skön träningsvärk.

Nästa vecka ska vi fixa ihop alla reportage till en bok som utkommer på examensdagen. Jag är med i redaktionskommitén. Inte för att jag älskar extra jobb, utan för at jag ser det som en chans att få öva lite mer på InDesign, för att jag tror att det är bra att kunna.

Parallellt försöker jag jobba på mina två jobb, samt kämpar för att etablera mig som frilans. Skickar artikelförslag till höger och vänster, och får inga svar. Det är väl så det är. Men i går fick jag faktiskt flera svar. Några var visserligen nej, men ett var "ja, antagligen", och ett var "vänta och se, vi har möte i dagarna", så jag känner mig ändå hoppfull. Bubblar av idéer gör jag i alla fall, det är väl bara sjutton om jag inte får napp på någon snart!

Så är det att vara student-/journalist-/kommunikatörs-Frida just nu. Hektiskt, men roligt.

5 kommentarer:

 1. blir lite avis, det låter himla fart- och fläktigt! :)

  SvaraRadera
 2. hej Frida
  En kompis dotter ska plugga i Uppsala i höst och har fått en lägenhet av sin pappa! men inte förrän i oktober. Har du tips på vart hon ska vända sig för att hitta boende aug-sep?

  SvaraRadera
 3. Linda K: ja, det är kul, men utmattande!

  Birgitta: åh, det är så himla svårt. Jag tror att studentkåren förmedlar rum, kolla in hos dem.

  Miss UD: Tackar!

  Libby: Jag försöker!

  SvaraRadera