onsdag 17 augusti 2016

bad mom of the year?

Skolstart för mina kids i dag. Fast redan i måndags började de på fritids, så jag tyckte inte det var så stor grej i dag (de går kvar i samma skola, med samma klass), så jag skickade i väg dem som vanligt i morse. Nu ser jag på sociala medier att andra är med sina barn, att skolorna gör värsta grejen av skolstart. Jag tror inte vår skola gör det, men tänk om? Och så är mina barn de enda som inte har sina föräldrar där (vi bor på krypavstånd till skolan och de har gått själva sen i ettan).

Hur dålig förälder är jag egentligen?

8 kommentarer:

 1. Så kände jag också. Mailade faktiskt L's fröken idag och frågade om vi förväntas vara med (start imorgon), men hon svarade att det inte fanns någon anledning eftersom det är samma klass och samma lärare och allt som förra året. Så hon får gå själv. Eller ja, vi följer henne dit pga enbart bilväg utan trottoar och noll trafikvett, men sen får hon klara sig själv. Så jag tycker inte alls att du ska ha ångest! /J

  SvaraRadera
 2. om barnen inte själva tycker det är något konstigt med att gå själva är det väl ingen big deal. coola tjejer ju!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de är coola, men ibland väldigt små också. Ja, du vet hur det kan vara!

   Radera
 3. Till mig kom ett tanke att man kan se också på många andra sätt att barnen är välskötta och nöjda och att föräldrar bryr om dem. När jag har läst ditt blogg har jag den känsla att du är en bra förälder och har en lycklig familj och tar god hand om barnen.:)

  SvaraRadera
 4. Nä, det finns väl ingen anledning att följa med om det inte är ny klass eller barnen uttryckligen ber om det! Alternativt att skolan tydligt kommunicerat att de har jippo första dan där många föräldrar deltar.

  Själv är jag bra sugen på att utebli från skolavslutningen, vad sägs om den usla föräldern, va?! (Pga total avsaknad av stämning och medverkan från yngre elever. Det är åk 9 som står på scen, sjunger, pratar och tackar av varandra. Yngre barn springer huller om buller på skolgården och lyssnar varken på niorna eller står med sina föräldrar.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var inget jippo. Och jag håller med skolavslutningen brukar inte vara någon hit. Men på vår skola sjunger varje årskurs någon sång, så det får man väl pliktskyldigast lyssna till...

   Radera