söndag 30 november 2008

adventsmorgon

Går upp och ger Sessorna välling vid 07.15. Tassar sen runt och tänder stjärnor och stakar. Myser lite i soffan. Sessorna somnar om efter vällingen, så nu sitter jag här själv i soffan och myser och funderar på julklappar. Det är inte lätt. Men jag har lite idéer. Förhoppningsvis kommer det mesta köpas på nätet, för nån tid för att gå i affärer finns inte.

Glad advent på er alla!

lördag 29 november 2008

tredje affären gillt

Där varken IKEA eller Himla hade nåt som föll mig på läppen i julkrimskrams väg tog ICA Maxi hem vinnarpokalen. Inte för att det var fantastiskt där heller, men det fanns i alla fall lite att välja på. Så nu har vi en fin silvrig boll som lyser i sovrumsfönstret. Övrigt pynt (som redan fanns hemma på vinden) är nu uppsatt och vi myser i soffan. Skönt.

trök

Himla var inget att ha. Himla trökigt faktiskt. Samma gamla koppar och kuddar som alltid, nu inför julen upphottat med några ynka fula adventsstjärnor. Nej tack. Då får det hellre vara brist på adventsstjärnor i vårt hem.

IKEA på 20´

Om man ska shoppa med två Sessor med extremt mycket spring i benen så gäller det att vara effektiv. Att låta två tjejer springa runt som de vill är inte att tänka på när man är ensam vuxen. Så för att klara av dagens ärenden på IKEA spände jag fast Sessorna i vagnen och tog sats. Småsprang genom affären (vi kom 9.59, så det hade inte hunnit bli trångt) och plockade upp ett gäng saker i farten. Ljus, julklappspapper, ljusslinga till balkongen, en fin burk, lammfällar i vagnen/pulkan och en tavleram. Vi var ute igen 10.20.

Effektivt.

Fast jag var lite besviken på deras julutbud, så nu tar jag nog en sväng till Himlas lagerbutik och ser vad de har. Utan Sessorna.

fredag 28 november 2008

oh yes!

Ny omgång av På Spåret. Jag älskar På Spåret. Idol står jag inte ut med.

att landa

Veckan har ju varit något hektisk. Fast på ett bra sätt. Jag har haft roligt på jobbet och roligt hemma. Men tillslut behöver man tid för att landa. Fundera på vad man gjort, se över resultaten och planera frammåt. Så det har jag gjort i dag. Dessutom tagit mig tid för ett träningspass på lunchen samt fika med arbetskamraterna. Andas djupt och känner lugnet sprida sig i kroppen. Varvar ner inför helgen som förhoppningsvis blir bra.

Andas.

torsdag 27 november 2008

duracellkanin

I går tokjobbade jag hela dagen så jag inte ens hann äta lunch (och det, mina vänner, är nåt som aldrig händer annars. jag äter lunch. annars svimmar jag. men i alla fall, igår åt jag ingen lunch). Cyklade hem i snömodden, åt middag (asgod lammgryta som maken lagat). Badade Sessorna. Nattade Sessorna. Bakade lussekatter (ja, det blev katter och inte längder). Kollade på Gray´s samtidigt som jag bakade klart. Läste ut en bok. Kunde inte somna för jag var så uppjagad.

Hallå, hur tänkte jag? Borde lagt in lite nedvarvningstid under kvällen. Men jag var så speedad. Som en duracellkanin. I dag är jag typ lika speedad. Fast jag har åtminstonde ätit lunch. Utsikterna för att jag hinner med eftermiddagsfika är också goda. Hur det kommer gå på kvällens rep står skrivet i stjärnorna. Antingen går det asbra, eller så däckar jag i pausen.

Undrar när jag kommer bli trött?

onsdag 26 november 2008

lucy cats

Jag försöker bli vän med hushållsassistenten (hur monterar man tillbehören?, och är det bäst med degkrok eller rulle och kniv till degar?), så i dag blir det lussekatter. Fast jag tror det blir saffranslängd i stället, för jag orkar inte rulla alla katter.

tisdag 25 november 2008

pausbild


Äh, jag har dålig blogginspiration i dag, så jag bjuder på en skön bild från mitt köksfönster.

måndag 24 november 2008

sessorna 1,5

I dag blir Sessorna 18 månader. Det är ettochetthalvt år. Nu är de stora tjejerna. Fortfarande hemma med pappa på dagarna, vilket alla uppskattar. De sover oftast hela nätterna (om inte nån otäck dröm stör) och vaknar 6-7. Efter en flaska välling brukar humöret vara på topp. Att läsa böcker är fortfarande en favoritsyssla, kolla på Bollibompa ("bompa") kommer inte långt därefter. De bluddrar mest hela tiden, men det är väl inte så många klockrena ord ännu. Förutom mamma, pappa, nej och bajs. Men som sagt, det hindrar dem inte, utan de pratar glatt på. Oftast förstår man vad de menar. Vi äter nästan alltid tillsammans hela familjen, och Sessorna äter de vi äter. I bland är det godare än andra gånger. Godast är alltid frukten man får efteråt.

I januari är det meningen att våra guldklimpar ska börja på dagis. Jag tror det kommer bli bra för dem. Dock är det tydligen svår brist på dagisplatser här i stan, och allra värst i vårt område, så vi har ännu inte fått besked om plats. Det känns lite nervöst att inte veta hur våren kommer bli. Ska bli spännande att se hur vi får ihop det med jobb och allt.

bättre och sämre

Det finns bättre och sämre morgnar. Exempel på en sämre:

  • Måndagsmorgon
  • Ledset barn som vaknat varje timma under natten
  • Snöstorm
I dag inföll alla dessa saker. Bläk.

söndag 23 november 2008

pryo

I går eftermiddag praoade jag som enlingsmamma. Signe och jag gjorde en alldeles egen utflyckt till stadens Köpcentrum. Först kändes det jättekonstigt att bara åka i väg med ett barn, men det var verkligen en hit. Signe fick strosa runt i affärerna själv, när man bara har ett barn att hålla koll på så går ju det. Vi shoppade lite, kollade i massa skyltfönster, provsmakade juice på ICA och bara njöt. Hemma hade pappan och Stella njutit lika mycket.

Vi har varit dåliga på att dela upp Sessorna, mest för att det inte har blivit av. Men gårdagen gav mersmak, och idag är det jag och Stella som ska på utflykt.

lördag 22 november 2008

hej mitt vinterland

I dag är det verkligen snö ute. På riktigt, inte lite fjösigt slask. Vi har åkt pulka och busat i snön och insett att vi måste köpa varmare vantar till Sessorna. Signe blev kall, så kall om sina små händer och blev jätteledsen. Stackars lill-gosan!

fredag 21 november 2008

bläk

Jag har alltid ett litet lager frukt på mitt kontor, att äta när andan faller på. I dag när jag kom in luktade det bläääk. Visade sig att en banan hade legat och blivit brun. Jag avskyr bruna bananer. Nu har jag slängt den i en papperskorg långt bort, men lukten sitter i. Bläääääääää.

lite mycke´

I går var en superintensiv dag med mycket jobb, mycket logistikfixande och en hel del (mindre missöden). Men i dag är en ny dag och jag har ett helt cykellås och hemlagade kåldolmar i matlådan. Dessutom är det fredag, kan det bli bättre?

onsdag 19 november 2008

godaste brödet

Fördelen med att ha en blogg utan nån speciell inriktning är att man kan skriva om vad man vill. I kväll vill jag skriva om att jag bakar bröd. Dels för att jag känner mig så himla duktig, så jag vill skryta lite, dels för att jag vill dela med mig av receptet. Det är lite meckigt och kräver planering, men jag lovar, det är värt det, för det är världens godaste bröd. Fyra rejäla bröd får man.

Skållebröd från Kvidinge

Dag1:
2,3 l rågsikt
1 msk salt
1 msk anis
1 msk fänkål
1 msk kummin
1,5 l kokande vatten

Mal kryddorna väl. Blanda allt, låt stå övertäckt 2 dygn.

Dag 3
2,3 l rågsikt (eller så mycket som går i)
100 g jäst
1 dl ljummet vatten
1 dl sirap

Blanda vatten med jäst och blanda ner i degen. Tillsätt sirap. Knåda i så mycket mjöl som går, tills degen är lagom fuktig. Baka ut till 4 runda bröd. Jäs minst en timme. Sätt ugnen på 250 grader, sänk till 200 när bröden sätts in. Grädda drygt en timme.

Enjoy!

glömsko

Gick och tränade på lunchen. Hade glömt necessären hemma. Fick tvätta mig i deras 5-kronorsshampoo. Tillbaka på kontoret smörjde jag ansiktet med handkräm. Håret fick sig en släng av handkrämen också. Ja, jag har världens torraste hår. Och nej, jag har inte min snyggaste eftermiddag. Tur att ingen bryr sig här.

hmmm

Om man sätter på lite bra musik kanske det går bättre att komma igång med jobbandet?

tisdag 18 november 2008

mystjejer

Kortet är visserligen inte tagit just i kväll, men illustrerar ändå fint Sessorna i soffhörnet. I kväll satt jag mittemellan dem, gissa hur gosigt jag hade det?

Signe ville gärna ha min myströja på sig, och det fick hon såklart!

myskväll

Pappan repar. Mamman och Sessorna är mycket trötta. Så vi myser i soffhörnet framför Bollibompa. Fast nu myser Sessorna i sina sängar och mamman får mysa själv i soffan. Dock ska hon försöka ta sig i kragen och stryka lite.

Förövrigt anser jag att det är lite konstigt att skriva om sig själv i tredje person.

Dessutom tycker jag att dagens väder har varit under all kritik.

måndag 17 november 2008

ceci n'est pas un modeblogg



energikick

Maken hade ett viktigt ärende så jag fick pipa hem en sväng på lunchen. Som bonus fick jag:

  • En cykeltur i det härliga vintervädret. Sooooooool!
  • Gulla med Sessorna som var på sitt bästa humör.
Nu är jag redo för resten av veckan.

söndag 16 november 2008

söndagsrutin

Våra söndagar ser rätt lika ut. Upp runt sju (en av föräldrarna får sova nån timme till), lek och bus på förmiddagen. 10.30 går jag och tränar ett skivstångspass. Det är så skönt att komma iväg och köra igenom alla muskler. Kommer hem när Sessorna just lagt sig för middagslur. Under deras lur hinner vi fixa lite i hemmet, jag duschar, söndagsmiddagen förbereds och sen blir det lite slappning i soffan. Så skönt. På eftermiddagen blir det mer lek och bus, gärna i närvaro av familj eller vänner. I eftermiddag kommer några vänner med liten bebis över, mysigt värre.

Hoppas även ni har en skön söndag!

lördag 15 november 2008

bageri

I dag har jag äntligen köpt en hushållsassistent. När jag fyllde 30 (och jag har även hunnit fylla 31) fick jag pengar för att köpa en. Äntligen har jag slagit till. Nu måste vi bara rensa i köket och kanske köpa en ny micro (en mindre) för att få plats med den. Men bröd ska det bakas! Och bullar. Och bagles. Och, och, och...

fredag 14 november 2008

lat, latare, frida


I dag skulle jag träna på lunchen. Men det regnar ute och jag var så hungrig att jag sket i det. Nu bloggar jag fast jag borde jobba.

latmask is my middle name

jag vet inte vad det är men jag älskar den här låten och grinar varje gång jag hör den

torsdag 13 november 2008

besök

I dag kom maken och Sessorna till mitt jobb. Sessorna charmade brallorna av mina arbetskompisar, och det var så mysigt att få gulla lite med dem mitt på dagen! Så här mitt i gråaste november behöver man extra mycket mys och gull. Hur gör ni för att överleva november?

onsdag 12 november 2008

glad

Åh hörrni, jag blir så glad över alla era fina kommentarer!

jobba sig uppåt

Som väntat har denna dag inte varit ljuvlig. Men jag har gjort mitt bästa för att plussa på lite med bra grejer:

  • Gick till blodcentralen på lunchen och återanmälde mig som blodgivare.
  • Tränade ett snabbt core-pass efter jobbet. Bålstyrka och balans, helt perfa!
  • Kom hem till glada Sessor. Vi har ätit, busat och myst.
  • Nu har Sessorna somnat och jag ska ta en dusch och krypa upp i soffan med en varm kopp te. I morgon blir nog en bättre dag!

blä

I dag är ingen bra dag, det känner jag redan på mig.

  • Mensvärk från helvetet
  • Båda Sessorna grät när jag gick hemmifrån
  • Jag grät när jag gick hemmifrån
  • Bara tråkiga arbetsuppgifter i dag på jobbet, en involverar dessutom några kilometers cykling i spöregnet

tisdag 11 november 2008

utmaning!

Inspirerad av Issevisses kommentar till inlägget nedan så gör jag om detta till en utmaning: vad har ni för beroenden? Om ni har en blogg, publicera ett inlägg med en bild på ert beroende, om inte, svara i kommentarerna. Jag räknar med att alla mina läsare hänger på ;)

beroende


måndag 10 november 2008

but why?*

  • Varför kan jag fortfarande inte ha mina "skinny jeans"? Avskyr när dallermagen hänger över.
  • Varför kan jag inte inse att jag inte kommer komma i mina "skinny jeans" och skaffa några som faktiskt passar?
  • Varför tror inte underklädesproducenter att storbystade kvinnor vill ha snygga bh:ar? Vi med rejäla rattar är ju förvisade till tant-affärerna och hittar man en som är skön och inte ser helt fruktansvärd ut så får man vara mer än nöjd.
  • Varför känner jag mig så korkad vissa dagar?
  • Varför är det aldrig något bra på tv?

*Jag var på en urkul fest för ett tag sedan. Min bordskavaljer var en hemskt rolig typ, och han sa "but why?" hela tiden. Sen dess har detta uttryck fastnat i min vokabulär, därav överanvändningen här i bloggen.

bonus

Maken hade ett viktigt ärende just under Sessornas sovtid, så jag fick pipa hem en sväng. Satt i soffan och läste jobbrelaterat när Stella vaknade. Så hon fick komma till mig i soffan och mysa. Ute öste regnet ner och vi bara gosade. Sen kom maken hem och jag var tvungen att bege mig tillbaks till jobbet. Stella grät bittra tårar som gjorde ont i mammahjärtat. Nu längtar jag till arbetsdagens slut!

söndag 9 november 2008

trött, tröttare, barnfamilj

I går skulle den vuxna delen av vår familj gå på fest. Det vankades inflyttningsfest med bubbel och snittar. Hur trevligt som helst. Men vi tog oss inte ur soffan. Personligen skyller jag på 2 timmars-racet på Gränby medan Sessorna sov. Fifan för köpcentrum en regnig lördag! Hur maken blev så trött får han själv svara på. Trötta var vi i alla fall. Och somnade i soffan.

Födelsedagen blev i alla fall ordentligt firad på resturang. Jag drack 1,5 öl och blev lite slirig. Åt god mat och pratade massor. Mucho nice!

Snart kommer mina föräldrar förbi för lite mer firande. Vi slår ihop fars dag och min födelsedag. Smidigt, och trevligt.

fredag 7 november 2008

den är här nu

Klänningen klickades hem. Och kom rekordfart till min brevlåda (eller i alla fall till mitt lokala paketuthämtningsställe, formely known as posten). Och den passar perfekt! Den är kort, kort, så om man inte är under 160 cm så bör man nog akta sig. Om man inte gillar supersuperkorta klänningar. Men på pygmé-Frida sitter den som en smäck. Foto kommer kanske nån gång om jag ids.

hipp hurra

...för bamsefar, eller i alla fall för mig, som fyller år i dag. Fick paket av Sessorna i morse, blev sjungen för på jobbet, har bjudit på rödbetskaka (godare än det låter) och ska äta på resturang i kväll. Hurra för mig!

torsdag 6 november 2008

lunk

Den här veckan bara rullar på. Jag gör inget spännande. Har tränat två gånger och känner mig sjukt nöjd över det. Men det är liksom inte tillräckligt spännande för att blogga om. Inte kommer jag på nåt annat klatchigt att skriva om heller. Så ni får hålla tillgodo med en trist blogg. Ni kan ju alltid lämna en kommentar här under med förslag på vad jag ska skriva om.

onsdag 5 november 2008

but why?

Varje gång jag är själv hemma när Sessorna ska somna går det käpprätt åt h***e. Skrik, gråt och allmän sovvägran. Jag får ångest.

tisdag 4 november 2008

aaahrgggggg

JAG AVSKYR PC! AVSKYR, AVSKYR, AVSKYR.

GE MIG EN MAC! NU!

varm i kroppen

Kom tidigt till jobbet och började med att öppna mailen. Fann ett meddelande från chefen, med lite respons på något jag skrivit.

"Frida, du skriver som en gud(inna)."

Trevligt sätt att starta en tisdagsmorgon.

måndag 3 november 2008

sessorna svarar

Angående mammas inlägg nedan om att vi är gnälliga. Om man bara behandlar oss rätt kan vi vara rätt charmiga. Att leka hela förmiddagen med våra tvillingkompisar (Nickis var ju störtkul), få sova en skön lunchlur och sen stanna inne och mysa (med napp, mamma vi älskar nappen) på eftermiddagen, det är kul! Om vi dessutom får god mat till middag och sen får läsa några böcker innan Bollibompa så är vi helt nöjda med dagen. Sådetså.

Om vi dessutom fick klättra fritt på alla stolar i lägenheten vore vår lycka total. Att vi kan ramla ner och slå oss struntar vi helt i.

måndag hela veckan



Tillbaka i vardagen. Jag är på jobbet och labbar så det ryker och maken är på Nickis äventyrsland med Sessorna. Jag kan inte påstå att jag är avundsjuk. Verkar lite väl hysteriskt för min smak. Men förhoppningsvis gillar Sessorna det. De är i en lite gnällig period just nu. Ingenting är speciellt kul, och det mesta är en kamp. Det är tråkigt att vara inne (bara böcker och lego kan vara kul en kort, kort stund) och går man ut blir det snabbt lika trist där. Först vill de gunga, men sen ändå inte, sen vill de gå nån annanstans, tills de inser att det inte var kul där heller och vill bli burna nånstans, vet inte riktigt var. Antar att det är nån fas, men det är rätt svårt att tillfredsställa dem när de inte ens själva vet vad de vill.

söndag 2 november 2008

udda

Storhandling på udda tider is da shit. I dag åkte jag i väg efter Gossip Girl. Kunde glida in på bästa parkeringsplatsen, det fanns massor med kundvagnar, och det var hur lätt som helst att navigera på ett nästan folktomt ICA Maxi. Så är veckans middagar kirrade. Många tycker det är trist med en bestämd veckomeny, men för vår familj funkar det suveränt. Hur gör ni?

Nu sitter vi och äter choklad samt ser på när Jamie Oliver läxar upp det brittiska folket för deras matvanor.

cocooning

De senaste två helgerna har vi verkligen inte gjort nåt speciellt. Bara varit, och njutit som familj. Jag älskar verkligen att umgås med folk och göra saker, men åh så skönt det har varit att låta allt ske i vårt tempo! Både maken och jag har hunnit med träningspass, vi har varit ute och lekt med Sessorna, lagat god mat och gått och lagt oss tidigt. Ibland behövar man ha det så, för att ladda batterierna.

Fast nu är jag redo för lite action igen. Nästa helg blir det resturangbesök för mig&maken på fredagen, inflyttningsfestande på lördagen och besök från mormor&morfarn på söndagen. Jihoooo!

lördag 1 november 2008

snygglo


Ursäkta mig, men är inte det här den snyggaste klänningen ni sett på år och dar? Kanske till nyår (inte för att jag har några partyplaner, men ändå), eller kanske bröllopet i februari (jag har tom fått brudens tillåtelse att bära svart). Jag är iaf hemskt sugen att klicka hem den. Från finste nätshoppen Free Fashion Stockholm.

smakportioner

Det är inte bara morotspuré och äppel-dito som ska introduceras i små människors liv. Det är även viktigt att man från början får en sund inställning till hämtmat. Sessorna har so far testat sushi och indiskt. Omdömmena blev:

  • Sushi: såg ju spännande ut. Rå fisk smakar sådär, men riset var himla gott, gärna med lite soja/wasabi på. Mer än godkänt.
  • Indiskt: utseende under all kritik, smaken lika så. Plus i kanten för kladdfaktorn. Man får härlig färg i ansiktet om man kladdar runt, och dessutom klibbar det så härligt på golvet av allt ris man slänger på golvet. Knappt godkänt.
Sammanfattningsvis: det är väl OK att smaka nya saker, men erkänn mamma och pappa: falukorv och makaroner är ju ändå godast!?!