onsdag 30 september 2009

what have I done?

the boyfriend look


Ah, om man har extremt mycket tålamod kan man tydligen lägga till bilder på blogger i dag också. Så här ser jag ut i dag. Skjorta lånad från maken, tröja Indiska och Deener jeans från Pia. Allt för att få till den där bekväma boyfriend-looken. Vet inte hur snyggt det blev, men det är i alla fall väldigt bekvämt.

jaha

Bytte webläsare och då kan jag kommentera, men inte publicera bilder. Jag som tänkte visa hur jag tolkar the boyfriend-look. Oh well. Vad är en bal på slottet?

problemo

I dag bråkar blogger med mig big time. Jag kan inte kommentera, varken min egen eller andras bloggar. Kan inte heller publicera bilder. Tristorama.

tisdag 29 september 2009

hur?

Lägenheten är städad.
Barnen badade och nattade.
Maken är ute och springer.
Och det är meningen att jag ska jobba.

Men men hur ska jag orka det?

copycat-försök


Dagens klädinspiration har jag snott från Linda K. Jag gör det med en klänning från MQ, kofta Manoush och kängor Ellos.

v.40

Lite sent kanske, men detta äter vi den här veckan. Veckomenyinlägget förra veckan genererade ju rekordmånga kommentarer, så jag antar att det finns ett intresse. Here goes:

Morotssoppa med rågbröd+humous
Renskav (vi lagade aldrig det förra veckan)
Ugnsbakad mandelfisk
Risotto med linser
Morotspannkakor m. keso
Makrillfiléer i tomatsås med feta

Välkomna att stjäla eller inspireras!

måndag 28 september 2009

det kan man kalla tur

Jag var nära att banga kvällens träning. Men jag lyckades släpa mig i väg till ett 75 minuters styrkepass. Och tur var väl där. För vem var där om inte Mellanbarnet. Så surt det hade känts att få läsa i hennes blogg hur duktig hon var medan jag låg hemma i soffan. Tur, I tell you!

addicted


Skönaste läppet ever. Det mintiga liksom biter till i läpparna några minuter, och sen är man bara mjuk och skön. På läpparna alltså.




När jag befann mig i Kgl Hufvudstaden en hel helg hann jag med att roa mig lite. En snabb sväng på stan. Dreglade över allt fint på Svenskt Tenn. Shoppade lite på Urban Outfitters. En tröja med markerade axlar, en varm sjal/poncho (jag hade faktiskt glömt min jacka hemma!), ett litet sött halsband samt ljuvligt lipgloss. Samt årets första julklapp. Det gäller att börja i tid. Senare på kvällen, innan jag däckade av utmattning tog jag en drink på Grand. Fint så det förslår.

Bootsen är gamla och inköpta i London. Jeansen är de allra mest älskade från H&M. Jag fasar för den dagen de inte håller längre.

kungens spelemän



Så här kan det se ut när man spelar för kung och fosterland. På den översta bilden är det jag längst till vänster. Det gick bra att spela, men det blåste. Mycket. Jag höll på att blåsa omkull. Men jag tappade inte mössan. Det gjorde många andra.

Alla stockholms turister samt mina föräldrar kom och tittade. Jag blev så glad att jag blev lite tårögd.

fredag 25 september 2009

fiskar efter groupies

I helgen kan de som befinner sig i hufvudstaden se och höra mig på stan och slottets borggård. Vi ska stå för musiken vid högvaktsavlösningarna lördag och söndag. Ställ dig längst fram på borggården och vinka glatt så lovar jag att spela extra fint. Jag lovar dock ej att vinka, för det tillåter inte reglementet. Tjänstemin 1A och absolut stillastående är vad som påbjuds.

oh. my. god

Sov uruselt i natt.
Tröttare än tröttast.
Hemmamamma på förmiddagen.
Jobb på eftermiddagen.
Jobb som innebär lösa massa strul.
Sen måste jag cykla hem makens cykel.
Han är 1.87.
Det är inte jag.

torsdag 24 september 2009

on tour

Vi drog värsta lekplatsturnén i förmiddags. Tre olika hann vi med. Varav en inne på en bostadsrättsföreningsgård. Superfin gård med jättefin lekplats. Men vad är det egentligen som gäller på sånna lekplatser? Får man spatsera in där och leka eller blir lägenhetsinnehavarna sura? Här på vår gård får vem som helst leka, men det kanske inte är så överallt? Vad tycker ni? Man går ju inte in och har grillfest på nån annans gård, men att nöta lite på gungorna, är det OK?

hemmammamma

I dag har dagmamma-My planeringsdag och jag och Sessorna är hemma. Jag har fått önskemål om rutchkana och gunga, så det lutar åt en dag på lekplatsen. Men först har vi en långsam morgon hemma. Sessorna firade den lediga dagen med att sova till halv åtta, mamman är inte ledsen för det.

onsdag 23 september 2009

om att bli arg

När man är på lite surigt humör kan man bli topp tunnor rasande när man fått två gigantiska paket inställda på sitt kontor (från ett företag som gör labbmaterial, varför tror mina kollegor att jag vill ha nåt sånt på mitt kontor?). När paketen inte ens ÄR till mig, utan till Astra i Södertälje och kundtjänsten inte ens ber om ursäkt för den felaktiga leveransen kan det hända att man nästan kokar över av ilska.

lager

Hösten är här och då är det skönt med varma mysiga kläder i många lager. Jag är ganska varm av mig, så jag måste alltid kunna slänga av mig ett lager eller två. I dag har jag Frye boots (gamla som gatan), tajts från Åhlens, T-shirt från Whyred, kofta Bennetton (även den gammal som gatan), sjal från H&M samt skinnjacka från Acne. I love.

Ah, bilderna blev ju pytte. Ni får klicka för att se bättre!

tisdag 22 september 2009

cookies

Till Saras fölse bakade jag kakor och la i en fin burk. Det är min bästa present. Här är receptet för dem som vill härmas.

200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2,5 dl farinsocker
1 ägg
2 msk vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
0,5 tsk bikarbonat
7 dl havregryn
2 dl russin
2 dl grovhackade valnötter

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör, socker och farinsocker poröst. Tillsätt ägg och vatten.
Blanda mjöl, kanel, vaniljsocker, salt och bikarbonat. Rör ihop med äggblandningen till en jämn smet. Tillsätt havregryn, russin och valnötter.

Klicka ut degen på en plåt, smord eller med bakplåtspapper (blir ca 25 st).

Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska fortfarande vara mjuka när de tas ut ur ugnen.

Låt kakorna svalna något på plåten. Lagg sedan över dem på ett galler för att svalna helt.

Njut.

Receptet kommer från den bästa kakboken ever, "Två systrars söta". Varje kakälskare som gillar att baka måste äga den!
Länk

måndag 21 september 2009

veckomeny

För att hinna med livet familj så gör vi alltid veckomatsedel. Detta ska vi äta den här veckan. Alltid kan det väl inspirera nån.

laxfilé plus potatis&morötter i ugn
quornfärslasagne
bönburgare
pasta med tonfisk-tomat-olivsås
tacopaj (min skämsmat, men jag älskar det)
hemgjord pizza med räkor och mozzarella
renskavsgryta

Nån annan som gör veckomatsedel? Vad ska ni äta den här veckan?

mäh

I dag är jag lite trött.

söndag 20 september 2009

om ett bloggkalas

Först fick jag åka buss. 804:an och jag har inte varit tajta på länge, men det var ungefär som vanligt. Rätt obekvämt och långsamt. Nytt var att man fick se lite mer av Enköping och att det var dyrare än jag mindes. Oh well, det var ju najs med ett transportmedel som hämtade upp en nästan vid dörren och lämnade av en nästan framme vid kalaset. Västerås är ju en stad jag borde känna till, men Sara bor i fel ände av stan. Hitta.se och Saras fina snitslade bana hjälpte mig dock att hitta fram. Tidspessimist som jag är så kom jag först av alla. Men det var bara najs. Tippex hälsade entusiastiskt och jag fick en Cosmopolitan i handen. Sara var precis så gullig som jag förväntat mig. Sen började folk droppa in. Många vars bloggar jag läser regelbundet, andra nya bekanta. Men ändå kändes det som om jag kände de flesta trots att jag inte träffat dem innan. Linda K var precis lika cool som jag förväntat mig. LaLinda lika urrolig och spontant galen som man kan tro. Tredje Lindan lika snygg och sval som sin snygga blogg. Atomflickan kändes genast som en gammal vän och hennes Noah var sötast (och argast) på kalaset. Och alla ni andra! Kittybloggarn som tyckte min klänning matchade dukningen och gulliga Camilla som hade grymt coola brallor. Missy är min nya idol, hur man kan vara så cool, snygg och trevlig samtidigt kan jag inte förstå. Så fort mina ögon slutar se så bra ska jag skaffa likadana glasögon som hon har! Att ha träffat både Minna och Polly känns lite overkligt, hur beter man sig när man träffar kändisar, liksom. Vi hade en ljuvlig kväll med mat dryck och en massa prat. Jag passade även på att bloppa mig en trench av Linda K.

På bussen hem var det lite oväntat inte festande ungdomar på väg till Enköping/Uppsala som var störigast, utan en familj med typ miljarder ungar som klev på i Enköping och lät som en hel cirkus. Fast jag somnade ändå och vaknade trött men lycklig i lärdomsstaden. Kröp ner bredvid maken och nu är jag hemma med älsklingsfamiljen igen. Trött och glad. Tack Sara för ett underbart kalas!

lördag 19 september 2009

live-blogg

Nu är jag här. Hos Sara. Citerar LindaK: "och en miljon andra bloggare". Vi äter sjuka mängder mat och snicksnackar om allt och inget. Kändisdjungeln, vad som definierar en buss, hur man bör läsa LindaKs blogg, och annat onämnbart. Ljuvligt.

nästa partaj

I dag bär det av till Västerås på Saras födelsedagskalas. En hel hög bloggbrudar kommer för att fira bloggdrottningen. Det ska bli urkul. Det finns chans/risk för lite live-bloggande under kvällen...

fredag 18 september 2009

party party


Det är ju inte så lätt att fota svarta kläder, men här får ni se paljettärmen på klänningen samt skorna och armbandet. Och ja, jag är på jobbet, för festen ska vara här. Ska strax susa iväg. Ha en trevlig fredagskväll på er!

miniweekdaymarket


I denna läckra klänning tänkte jag gå på fest i kväll. Färgglada klackar från Eley Kishimoto till det och en liten, liten röd väska som pricken över i. Om jag hinner fotar jag när jag är ombytt.

another friday

Fredag. En fullproppad sådan. Jobb, disputation, möte, seminarium, träning och disputationsfest.

later

torsdag 17 september 2009

om en gul kjol


I dag har jag en knallgul kjol på mig. När jag tog en kaffe ute i solen fick jag en komplimang för den av en okänd tjej som gick förbi. Så glad man kan bli för nåt så litet. Kaffe i solen och en komplimang.

tisdag 15 september 2009

back on track

I kväll har jag joggat och lagat broccolipaj till morgondagens middag. Slapparkvällen i går gjorde gott!

skinny jeans


Inte för att jag är nån Kate Moss, men attans så glad man kan bli när ett par jeans som länge förpassats till längst bak i garderoben nu sitter som en smäck. Inte så mycket muffin-top alls.

måndag 14 september 2009

bäst att vila upp sig

Koma-känslan gick inte över med kaffe, så jag tar en soft kväll i kväll. Jag vill göra och hinna så mycket, men ibland måste en kvinna bara sitta ner i soffan en hel kväll. Veckans matlagningsprojekt och träningsditto får genomföras andra kvällar. I kväll är det jag och soffan.

luften vägen?

I går spelade jag hela dagen. Kom hem lagom till nattning av Sessorna. Efter storhandling och en snabb dusch däckade jag i sängen. I dag har jag jobbat järnet sen klockan 7 i morse. Har just blivit klar med arbetsdagens mest akuta "måsten" och ska nu ta tag i allt annat jag borde göra innan det är dags att susa iväg för att hämta Sessorna. Men luften har som gått ur mig. Jag sitter och glor och tänker på att det skulle vara gott med kaffe. Kanske kommer luften tillbaka efter en kopp kaffe?

söndag 13 september 2009

klant-frida

I fredags hade jag sönder min favvo-kofta.
Sen hällde jag kaffe över halva mig (kallt som tur var).
När jag kom hem hade jagv sönder stroppen på jackan.
I går skar jag mig djupt, djupt i fingret när jag skulle laga mat.

Hur ska detta sluta?

lördag 12 september 2009

om en lördag

en liten Sessa vaknade klockan 6
två små Sessor och en make är snoriga
jag är lycklig för jag fick hummer och champagne igår
i dag ska vi på tvillingträff

så kan en lördag vara
hur är er lördag?

fredag 11 september 2009

om hur man kan se ut en fredag



nya kjolen som är svart men svår att fota
sjalen som sitter om min hals var och varannan dag
luggen som är lite flottig
kjolen som har en snitsig dragkedja där bak

bokpaket!

I går när jag kom hem låg det ett paket på min hallmatta. Från min hemliga bokvän. Jag öppnade med spänning och fann boken Underdog av Torbjörn Flygt. Därtill två pingvinstänger (som jag älskar), en Center Magic Mint (finns det nån bättre kombination än mörk choklad och mint?), och några påsar vitt te. Min bokvän har verkligen träffat mitt i prick både när det gäller bok och godsaker!! Det här blir ett ljuvligt kit en mörk höstdag!


TACK!

torsdag 10 september 2009

onsdag 9 september 2009

löpningen

Jag sprang milen i kväll. Fast inte på nån drömtid. Mätte faktiskt inte ens tiden, tycker att det är skönast så. Men jag tror det tog ca en timme. Bra flyt i benen, och lite ilska i kroppen gjorde att jag sprang på rätt bra.

Nu ska jag sova.

i natt jag drömde

Jag drömde superdupermycket i natt. Bland annat att jag sprang en mil på 51 minuter. Det gör jag INTE i verkligheten. Men kanske nåt att eftersträva? Ska jag satsa på under timmen på kvällens mil? Eller ska jag lunka runt min 6km-runda som vanligt?

på djurmönstrade ben



Mer gymnastikövningar i dag. Jag har djurmönstrade tajts från H&M, en urgammal långtröja samt ett par lackiga ballerinas. Multimönstrade sjalen får hänga med i dag också. Vi har kallt, så kallt på jobbet.

Nu ska jag jobba, jobba, jobba. I fall nån undrar blev gårdagens äppelmos mycket gott.

tisdag 8 september 2009

color me badd


I dag härmar jag Nina med färgglada strumpor i träskorna. Me like. Matchar med jättegrön tröja och multimönstrad sjal.

Ursäkta att jag bloggar så uselt, men jag har fullt upp på jobbet. Faktiskt. Och i kväll ska jag koka äppelmos så det är inte säkert att jag har tid med er då heller. Faktiskt.

måndag 7 september 2009

frida nobbar

Jag hoppar på Emmas utmaning om tre plagg jag nobbar i höst.


1. Precis som Emma känner jag inte för lårhöga stövlar. Hur modernt det än må vara tror jag inte det skulle vara så snyggt på mina små korvtjocka ben.

2. Pälsjacka. Äkta eller fejk spelar ingen roll, jag skulle bara känna mig som en stor hårboll.

3. Som alla vintrar nobbar jag stora dunjackor. Trots att det verkar varmt och skönt så skulle lilla jag försvinna i en sån. Desutom cyklar jag ju jämt och skulle antagligen svettas ihjäl i en dylik tingest.

energi!

Efter att ha tankat energi under en lugn (eller så lungt det nu blir i en tvillingfamilj) familjehelg känner jag mig pigg och effektiv. Har fått massor gjort i dag och nu ska jag strax susa i väg och hämta Sessorna. På mig har jag en ny tröja från HM och nya tajts med satinrevärer (omöjliga att fota) från Åhlens. Allt från min shoppingstund i lördagskväll.

söndag 6 september 2009

mooooos

Prisa gud för vänner med trädgårdar. Frysen är ju redan fylld med svartvinbärssylt och -saft, och i dag var vi hos samma vänner och plockade hem lite äpplen. Så nu blir det äppelmos.

/bullmamman

helgmood

Jag umgås med familjen. Bloggar därför inte så mycket. Vill bara tipsa att det inte är så mycket folk på ett köpcentrum mellan 18 och 20 på en lördagskväll. Då kan man shoppa ostört utan att få tunnelseende. Nu har barnen vinteroveraller, jag lite nya kläder och gråa kontoret på universitetet ska få nya gardiner. yey.

Dessutom har Stella lärt sig att om man åker i en blöt rutchkana med galonisar går det mycket fort. Det kan vara lite läskigt.

fredag 4 september 2009

fredagsgroove

barnen nattade
stöket undanplockat
osten ligger på köksbänken
vinet ska öppnas
ljusen ska tändas

aaaahh

lite välgörenhet

jobbe?

Här sitter jag och jobbar med lite musik i hörlurarna. Vad gör ni så här på en fredagseftermiddag?

trötter

i dag är jag trött
igen
jag har varit trött
alla dagar den här veckan
kan det vara svininfluensan?

eller bara hösten?

torsdag 3 september 2009

gröntskönt-utmanad



Kapybaran utmanar mig att lista sånt jag är bra/dålig på när det kommer till miljötänk.





Jag är bra på att:

  • handla ekologiskt och närproducerat
  • planera matinköp
  • inte slänga mat
  • cykla istället för att ta bilen
  • tvätta med fulla maskiner
  • diska med full maskin
  • sopsortera
  • minska på flygandet (jag flyger i princip aldrig)
  • inte äta så mycket kött
  • använda lågenergilampor
  • undvika standby

Jag kan bli bättre på att:
  • använda begagnade kläder till mig och barnen
  • shoppa mindre
  • inte tvätta kläder så ofta (men hur lätt är det när man har två kladdiga tvååringar?)
  • inte tvätta i 60 grader (men hur lätt är det när man har två kladdiga tvååringar?)
  • handla ännu mer lokalproducerat/säsongsbetonat
  • sluta äta godis fullt med tillsatser
Jag skickar utmaningen vidare till alla som är sugna!

ytterligare en höstuniform



onsdag 2 september 2009

svart och grått



Även i dag kläder från Pia. Jag är lite seg och upptäckte först i dag att koftan har djupa härliga fickor. Under kör jag svart från Monki och Acne.

saker att fundera på och irriteras över

  • Borde inte till och med cyklister vara medvetna om högerregeln? Dvs, man håller till höger och låter snabbare cyklister köra om på utsidan.
  • Borde det inte vara förbjudet med regn och varmt samtidigt? Man blir ju blöt på både insidan och utsidan.
  • Klockan 8 är ingen bra tidpunkt att transportera sig i Lärdomsstaden. Tusen studenter som uppenbarligen inte har nån koll på trafikregler (se punkt ett) är då ute för att ta sig till Universitetet. Trångt är bara förnamnet.

tisdag 1 september 2009

Till dagens klädsel blev jag inspirerad av Camilla. Blusen har några år på nacken och kommer från HM. Jeansen är samma som Camilla.

I går avslutade jag dagen med 75 minuter skivstångspass. Nu väntar jag på att träningsvärken ska attackera.