fredag 17 januari 2014

17. Den bästa osten är ju som vi alla vet…

Hur ska jag kunna kora den bästa osten? Jag älskar ju dem alla. Men efter noggrant funderande har jag kommit fram till följande:

Gryuère!

Dess perfekta hårdhet, starka smak och de små utfällda saltkristallerna gör att den hamnar i topp på min ostlista. På en perfekt ostbricka kombinerar jag den med en krämig (nästintill rinnig) grönmögelost och en smakrik getost.

Som vardags-på-mackan-ost väljer jag Jarlsberg. Jag och Ingmar Bergman, vi gillar vår Jarlsberg!

3 kommentarer:

  1. Getost har jag aldrig lärt mig gilla. Den smakar... get.

    SvaraRadera
  2. Getost har jag aldrig lärt mig gilla. Den smakar... get.

    SvaraRadera
  3. oj, sorry - det knasar med kommentarsfältet :)

    SvaraRadera