måndag 30 juni 2008

skryt

I kväll blev det milspåret, plus de obligatoriska styrkeövningarna efteråt. Beach-08 är ju här!

följa john

När Stella ser hur Signe stapplar runt vågar plötsligt hon släppa taget och försöka själv. Det går visserligen vingligt och liknar mest ett svårt berusat fyllos gång, men jag tror banne mig att båda Sessorna går!

söndag 29 juni 2008

stor dag

Stor dag i dag. Gången verkar ha lossnat för Signe och hon gick varv på varv runt lägenheten nu på kvällen. Nu sover de och jag drar på bio för första gången på typ tusen år. Tjejfilm, here I come!


dagens planer


Snart drar vi till Gurkstaden för att hälsa på mormorn och morfarn. Senare i kväll ska jag äntligen gå och se Sex and the City-filmen. Carrie-klänningen åker på, det ska förvärmas med Cosmos och glamouren ska vara på topp. Så ser ni nån vingla runt på stan i för höga klackar så kan det vara jag.

lördag 28 juni 2008

sessorna

Våra fina prinsessor är ju (såklart) tvillingar, men vi vet inte om de är enäggs eller tvåäggs. För att veta säkert måste vi göra ett DNA-test, och det har vi inte gjort. Kanske gör vi det nån gång i framtiden. Utseendemässigt är de väldigt lika, men inte identiska. Jag ser skillnad på dem, och (oftast) maken. Men det är ingen stor skillnad och andra än jag och maken har svårt att se skillnad på dem.

Beteendemässigt är de också väldigt lika, men inte identiska. Signe är lite före i utvecklingen, och har alltid varit. Men det är inte mycket som skiljer. De är båda två charmtroll som oftast är glada. Att sitta still och ta det lungt är ingen favoritsyssla, det ska helst hända saker hela tiden. När vi går upp på morgonen (oftast runt 7) kan de sitta i sitt rum och pyssla ett slag (favoriten är att "läsa" böcker), och sen äter vi frukost. Det är jättekul att försöka äta själv, även om det än så länge mest resulterar i kladd. Efter frukost brukar de kunna pyssla runt i lägenheten ett slag till, att dra ut alla CD-skivor är en favorit. Andra favoritsysselsättningar är att försöka klättra upp på allt som går, samt krypa in i det som går att krypa in i (lådor, bokhyllor, skåp). När det blir för trist går vi ut en sväng. Om morgonen varit tidig somnar de gärna ett slag i vagnen, även om jag försöker styra om till att sova EN gång per dag, efter lunch. Att åka vagn är helt OK nu förtiden (till skillnad mot förra sommaren då det var fruktansvärt), men efter ett tag vill de komma loss och leka. På lekplatsen är det kul att gunga, åka rutchkana och såklart klättra på allt som går att klättra på. På eftermiddagen blir det gärna lite kinkigt, speciellt när jag försöker laga mat. Jag försöker allt som oftast laga mat som hela familjen kan äta tillsammans, men ibland blir det barnmatsburka. Funkar det också. Matlusten är oftast god, speciellt om det serveras nåt som de kan äta själva. Blodpudding och pannkakor är en favorit.

Motoriskt är väl tjejerna inte speciellt tidiga. De har krupit sen 8-månader (Signe var nån dag före syrran), och stått stadigt själva nån månad nu, men går inte riktigt än. Men jag tror att Signe är på G, hon tar fler och fler steg. Stella är lite fegare och vågar inte riktigt försöka. Men det lossnar nog snart.

Snackar gör gullungarna också. Inte med riktiga ord förstås, det låter mest dadadada, mmmmamamamamma, men ljuvligt bedårande. Jag förstår i alla fall oftast vad de menar. Speciellt Signe är inne i en fas när hon ofta, ofta vill ha saker hon inte når/får. Då står hon med armarna uppsträckta och tjuter tills hon får som hon vill. Envisa unge. Stella är lite lugnare och kan sitta lite längre och pyssla med nåt. Att försöka sätta på ett lock på nån grej, eller fundera ut hur ryssdockorna passar i varandra. Fast oftast drar de runt tillsammans i jakt på bus och förbjudna saker. När man kommer på dem med nåt bus skrattar de så de skriker. Baby-wrestling är också kul, även då skrik-skrattas det.

Ja, det var en del av allt som Sessorna är och gör. Vi behandlar dem såklart som två individer, samtidigt som vi inte vill tillskriva dem egenskaper bara för att. Stella ska inte behöva vara den lilla, svaga, bara för att hon var minst när de föddes, och är så fortfarande. Och Signe ska få vara liten och gosig när hon vill, även fast hon är större och lite "före". De bara är våra fina gullungar, så lika men ändå så olika.

fredag 27 juni 2008

lite lat

Orkade inte lufsa ut i joggingspåret i kväll som planerat. Körde ett styrkepass på vardagsrumsgolvet i stället. Bättre än inget försöker jag intala mig. Nu ska jag bara tvaga mig, och sen blir det jordgubbar och ett glas rosé i soffan. Behöver jag nämna att jag älskar jordgubbar?

torsdag 26 juni 2008

lycka är


... en ljuvligt solig, varm dag som avslutas med jordgubbar i soffan.

onsdag 25 juni 2008

i brist på fantasi...

...snor jag en lista från fru A

1. sommarplaner: Sverigeturné: Skåne-Kalmar-Gotland ska besökas. Släkt och vänner ska hälsas på.
2. mest nöjd med: min familj, såklart. Och att jag lyckats skriva en avhandling. Samt att jag är en jäkel på att fickparkera
3. last: smågodis, glass, shopping
4. vad hänger på väggarna: för lite. ska bli en fotovägg med foton på nära och kära, samt en vägg med konst, som ännu ska ramas in/inhandlas
5. relation till mejlen: kollas jämt och ständigt
6. skrattade senast: måste varit åt nåt tok Sessorna gjorde
7. nojor: vad jag ska bli när jag blir stor
8. favoritresmål: Gotland, Gotland och Gotland
9. favoritråvara: I love morötter. Funkar jämt.
10. favoritredskap i köket: rivjärnet, och när jag köpt den, hushållsassistenten
11. hemlig kunskap: eh, har jag nån sån? nämnde jag att jag är suverän på att fickparkera?
12. skrek senast till mitt barn: Sessorna har ännu inte uppnåt skrika-på-ålder

tisdag 24 juni 2008

kålrabbi


Nu är jag helt ställd. Vad ska jag göra med kålrabbin som kom i veckans grönsakslåda? Har aldrig en sett en sån tidigare, och har ingen aning om hur den bör behandlas!

måndag 23 juni 2008

fraidis boot camp

6 km löpning
100 situps

Jobbigt men välbehövligt.

ljuva midsommar

Vi åkte upp till Sundsvall i torsdags. För att Sessorna inte skulle lacka ur helt stannade vi hos vänner i Bollnäs och åt lunch. Sessorna busade som värsta vildarna. Såpass att Signe lyckades falla huvudstupa in i en hård träsoffa. Pappa hjärnkirurgen tyckte det verkade oroväckande, så vi tog en sväng om Bollnäs sjukhus där vi tjatade oss till en röntgen av huvudet. Allt såg dock fint ut, skönt! Vidare till Sundsvall några timmar senare än tänkt, men mycket lättade över att Signes huvud var helt. Helgen i Sundsvall var mycket trevlig. Sessorna har lekt gärnet med E & F, 4 och 2 år. Föräldrarna har ätit god mat och njutit. På hemvägen upprepade vi Bollnäs-stoppet, denna gång utan sjukhusbesök.

Tillbaks i verkligheten nu. Men detta är sista föräldralediga vardagsveckan för mig! Från och med nästa vecka är maken också ledig, och den 18 augusti börjar jag jobba. Ser fram emot en skön familjesommar, samt att börja jobba i höst. Det har varit härligt på många sätt att vara mammaledig, men nu ska det bli kul att jobba ign.

lördag 21 juni 2008

längsta dagen

En kort midsommarhälsning från Sööööndsvall. Barnfamiljsfirande, med fika vid midsommarstången och lugn kväll. Men ändå trevligt som attan. Påminn mig gärna att åka hit oftare, det bor ju så trevliga människor här!

onsdag 18 juni 2008

packa pappas kappsäck

Knappt hemkommen och uppackad är det dags att packa igen. I morgon drar vi norröver för att fira midsommar med ett gäng vänner. Ska bli jättetrevligt. MEN, jag avskyr att packa! Inför resan till Tjeckien var jag jätteduktig och planerade packningen mycket noga med outfits för varje dag (värsta modebloggaren, liksom!). Nu orkar jag inte. Har slängt ner ett gäng kläder i min halva av resväskan och hoppas på att jag inte kommer se ut som en mupp. Den obligatoriska blommiga klänningen till midsommarafton är i alla fall med. Bara att hålla tummarna för att det inte är för kallt för att använda den.

I alla fall, ska bli kul att träffa ett gäng vänner som övergett Lärdomsstaden för Norrland (hur tänkte de egentligen) och bara ha det skönt. Umgås, äta gott, ja, ni vet sånt som gör livet värt att levas.

borta bra men hemma bäst

Hemma igen efter ett par intensiva dagar. Mycket bussåkande, en hel del musicerande och en och annan öl. Att vara borta från Sessorna kändes helt OK. Jag kom hem i går kväll precis när de skulle gå och lägga sig, och då var de lite avvaktande och ville bara vara hos pappa. I dag älskar de mig igen.

Det var inte direkt någon vilosemester, men det gjorde gott att vara borta ett slag. Sova får man väl göra när man blir pensionär?

onsdag 11 juni 2008

go east

I morgon drar jag till Tjeckien. Ska bevista och deltaga i blåsmusikfestival tillsammans med orkestern. Fem dagar utan Sessorna som får stanna hemma med pappan. Jag kommer längta nåt enormt, men samtidigt tror jag att det kan vara vad jag behöver, komma bort och ladda batterierna.

Återkommer med rapport nästa vecka.

tisdag 10 juni 2008

lyx-picknick

Ibland är det supernajs att vara bloggare. Som i dag, när fina Tina bjöd mig och Sessorna på picknick. Vi lyckades pricka in dagens solsken och njöt av plättar, melon, bröd, kakor och andra godsaker. Lovely!

måndag 9 juni 2008

mums

Sessorna delade just på en halv honungsmelon. Jag drar slutsatsen att melon är gott. Tror vi kan kora två Prinsess-favoriter: leverpastej och melon. Kanske inte samtidigt dock (fast ändå, varför inte!?).

no kids

I kväll ska jag hänga med två mammapolare. Första gången vi ses utan barn. Lite konstigt, mycket trevligt. Fast vi lär väl mest prata barn ändå...

söndag 8 juni 2008

just another sunday

Mon dieu, i dag var det hett! Molnen på förmiddagen lurade mig att tro att det inte skulle vara så varmt. Men när jag gick ut för att valla Sessorna till sömns runt 12-draget var det som en bastu ute. Travade runt i stadsskogens skugga och (relativa) svalka. Sen blev det lite parkhäng innan vi drog hem och käkade köttfärssås. Kanske inte det självklara middagsvalet en het sommardag, men har man tinat köttfärs så har man.

lördag 7 juni 2008

badpremiär

Vi vet ju sen babysimmet att Sessorna älskar att bada, men man vet ju aldrig hur lite kyligare utomhusbad uppfattas för en ettåring. Efter dagens badutflykt kan vi konstatera att det upplevs som ljuvligt och fantastiskt kul. Plask, skratt och förundrade blickar på de större barnen samt and-familjen. Inte ens när läpparna började bli blå visade de några tecken på att vilja gå upp. Fast då plockade föräldrarna upp dem ändå. Och då var det rätt mysigt att bli insvept i mjuka badrocken (tack mormor och morfar!) och mysa lite på filten. När man sen fick äta en vaniljpuck alldeles själv var lyckan total (vi fick bada en gång till efter det)!

Jag har smort och skuggat Sessorna som en tok i dag. Dock glömde jag mig själv. Min rygg är nu rosaskimrande. Korkat.

specialleverans


När jag öppnade lägenhetsdörren i morse stod där en påse fylld av basilika. Specialleverans av ljuva Tina (men du skulle plingat på!). Stort tack! Så nu är det så här grönt och skönt på min balkong. I veckan blir det till att laga mat med basilika i. Underbart!

fredag 6 juni 2008

feelin´hot hot hot

Spelningen gick hyfsat. Sessorna har somnat och vi ska snart äta grillat på balkongen. Rosé till det, vad annars en så varm kväll? Life is good.

hejja Sverige


Nu drar jag på mig ylleuniformen och drar till Sveriges Närmaste Stad och spelar för kung och fosterland. Hoppas ni får en fin nationaldag!

torsdag 5 juni 2008

osorterat blaj

När det är så här fint väder blir det inte mycket bloggande. Några osorterade tankar bara:

Sessorna verkar bara vilja sova en gång per dag. Och lite längre på morgnarna. Gärna för mig.

Nästa vecka har jag planerat in två tjejkvällar med sushi (med två olika gäng). Tur att jag älskar sushi.

Vid den här tiden nästa vecka sitter jag på en båt mot Europa. Fem dagar utan Sessorna som får stanna hemma med pappan. Lite spännande, lite läskigt.

I skrivande stund sitter jag i köket och bloggar samt hetsäter cashewnötter trots att jag borde sova.

Det var det.

onsdag 4 juni 2008

nappebarn

Och hur normalt är det att börja använda napp vid ett års ålder? Tidigare har Sessorna vägrat ta napp, men nu är det plötsligt jättegott! I vagnen är det mysigt med napp, och så kan man ju busa med den och byta napp med syrran fram och tillbaka. Ibland när det är svårt att sova är det också mysigt. Tycker tjejerna nu, ett år senare... Men, men, lyckliga barn = lycklig mamma...

lägesrapport

Humöret blir bättre och bättre. I dag har såväl Sessor som mamma varit nöjda och lyckliga stora delar av dagen. Vi hänger ute hela dagarna och det är ju så ljuvligt i det här vädret. Och i morgon kommer finbesök från Gurkstaden, hur najs är inte det?

tisdag 3 juni 2008

look who´s walking

Signe har blivit riktigt duktig på att gå. Hon tar fler och fler steg i stöten, även om det fortfarande känns tryggast att ha nån/något att hålla sig i. Mammas lilla gullunge!

dutti kicka


Aldrig känner man sig väl så husmoderlig som när man steker pannkakor till sin hungriga familj? Jag kör på varianten med morot och grovt mjöl och känner mig rätt nyttig på kuppen.

Jag googlade fram em bild för att få inlägget att se lite snajdigare ut.

sorry

Ursäkta bloggtorkan. Jag försöker hitta tillbaka till mitt vanliga glada jag. Fokuserar på allt bra i mitt liv (som faktiskt är rätt mycket): underbar familj, fina vänner (ändå), underbart väder. Jag har det bra. Ska bara få mitt humör att inse det.

Nu ska vi iväg och hänga med tvillingpolare. Det är alltid kul!

Tack för pepp och uppmuntran, alla go vänner, på nätet såväl som i "verkligheten"!

söndag 1 juni 2008

blue (again)

I dag är en sån där låg dag igen. Maken jobbar hela långa dagen och jag har INGA planer. Jag vet att man har eget ansvar för sin egen lycka, men som vanligt när jag känner mig lite ynklig blir jag ledsen över att mina "gamla" vänner (pre-bebis) tycks ha försvunnit, och aldrig hör av sig. Visst, jag kanske inte heller ringer lika ofta, men det är som svårt att få tid med två gnällmonster runt benen. Men jag lovar er, jag skulle bli jätteglad över lite sällskap, avlastning, prat, ett mail, vadsom!

Nu blev det ett sånt där gnäll-inlägg igen, men det går inte att komma runt, jag är inne i en lite låg period just nu, och bloggen är som min ventil.