tisdag 30 april 2013

en otraditionell sista april

Inga frigolitbåtar har passerat i vår lilla bäck. Ingen sill till lunch och ingen champagne kl 15. Däremot skön sovmorgon, ett träningspass i trädgården (med kratta, herregud att det kan vara så tungt att kratta och bära gräs/löv!), och en grillkorvslunch i samma trädgård. Inget hagel eller ens regn men en soft eftermiddag i soffan framför kakelugnen. Ingen brasa eller bal på slottet men väl en god vår-haloumi-sallads-middag som avslutades med get-yoghurt och lite honung. Så kan man också fira sista april. Fast här heter det väl Valborg.

måndag 29 april 2013

klämdagsmåndag

Sista april är av tradition en ganska arbetsfri dag i Uppsala. Så vips blev det en klämdag i dag som vi passade på att ta ledigt på. Drog till Hälsingland. Även här är snön borta och vi har börjat vårbruket. Dragit lite ogräs, krattat gräsmatta, klippt sly samt byggt ett nytt golv i en bod som ska bli lekstuga. Dessutom har jag joggat samt bokat in en jobbintervju. Bra måndag helt enkelt!

söndag 28 april 2013

bloggers night

Och sen blev det kväll och jag fick gå på lokal med goda vänner, tillika blogg-kollegor. Vi gick på nya Markus Samuelsson-konceptresturang och fick äppelpajsdrink och hamburgare och massa snack och skratt. Det diskuterades frikort och podcasts och te och glass som smakade som billigt doftljus och åh vilken härlig kväll!

odlingsprojekt

Det var en solig lördag och våren är väl ändå på G. Balkongen behövde fix så vi tog cyklarna till blomsteraffären och skaffade blommor och frön. Klippte mjölkkartonger till så-krukor och gick ut på gräsmattan och startade odlings-bonanza. Fina balkonglådor samt gurka, ärtor, lavendel och ringblommor på groning. Dessutom ska jag försöka få två pelargonskott att ta sig det ena har stått i vatten och fått rötter, det andra fick åka direkt i jord. Vi får se hur det går. En fin dag var det i alla fall!

fredag 26 april 2013

oövervinnerlig och gråtfärdig

Lunchträning stod ju på schemat, och jag hade bokat in mig på 30 minuter spinning och 30 minuter core. En halvtimme spinning, då är det bara att köra rätt in i kaklet. Jag lyckades ligga på rätt hög puls ganska konstant och kände mig mycket nöjd med mig själv. Sen var det dags för 30 minuter core. En halvtimmes plåga. Hur mycket jag än tränar mage och rygg känner jag mig alltid så himla svag. Dessutom hade jag lyckats ta på mig mycket osmickrande kläder och ställt mig i ett väldigt spegelexponerat hörn. Alltså stod jag där, passet igenom och kände mig tjock, svag och tillslut gråtfärdig. Tur att en god matlåda fanns och väntade efteråt, och att spinningens endorfiner sitter kvar.

och så blev det fredag

Som alltid är jag mitt allra tröttaste jag på fredagar. Det är orkesterrepetition på torsdagkvällarna som ställer till det. I går var ett extra roligt rep, vi spelade svåra, roliga grejer och jag fick spela solo. Läskigt och peppande och shit vilken endorfinkick jag får av det. Så i dag är det väl endorfinbaksmälla kan jag tänka. Men det är bara att köra på. Jag ska avtacka en Erasmus-student, lunchträna och gå på seminarium. Har nya svart-vita plastarmband som jag hittade i Paris och en Sri Lanka-sjal. Fina minnen!



torsdag 25 april 2013

dagens




Pärlor: någon sorts frö-pärlor från Sri Lanka
Jeans: utsvängda
Lugg: lång
Aktivitet: experimentsammanfattningar, jobbsökning, militärspelning
Andra outfit: uniform
Känsla: lite trött pga låg vaken två timmar i natt (av ingen anledning, så himla dumt)

onsdag 24 april 2013

vad gör man inte?

Beställde just en snordyr borste till min hårömma, långhåriga dotter. Och ja, vi har provat den, och hon grät inte vid borstningen, det är ett unikum!

dagens Frida

Långrock från Monki i dag. Vet inte om det känns konstnärligt, eller bara Matrix? Den är inte i läder i alla fall... Halsbandet och jeansen är gamla från H&M och skorna är mina älsklingar från Rodebjer som inte går att fota..

Men här de i alla fall, på en bild stulen från internet. Mocka och glitter i en skön kombo!

tisdag 23 april 2013

mer bra grejer

De här barnen jag har, de är ju bra på att liva upp tillvaron. Deras galna projekt, underfundiga funderingar och kramgoa kroppar gör mig gladare än gladast.



första braiga grejen, redan!

Och så läser jag hos Cecilia att det är värlsdbokdagen. Ni hör, en dag som hyllar boken, det måste ju vara en bra dag!

Bilden lånade jag hos Cecilia

bättre i dag hoppas vi på

I går var en sån där jämngrå dag. Trist på jobbet, ingen energi hemma. Gjorde bara det allra nödvändigaste, och knappt det (men barnen fick mat och så iaf). Så fort alla måsten var avklarade tog jag beslutet att göra ingenting resten av kvällen. Ibland måste jag få ha sådana dagar.

Men i dag har jag inlett med morgonträning, och då bara måste dagen bli bättre, trots spöregn och tisdag och allt! Händer det något kul hos er i dag?

måndag 22 april 2013

stängt pga vår

Ja ni märkte. Våren kom ÄNTLIGEN i helgen. Så jag stängde ner allt vad sociala medier heter och bara njöt. Hängde med familjen, cyklade, joggade, glassade i solen. En rejäl storstädning samt söndagsmiddag med vänner hanns också med. Lövly!

fredag 19 april 2013

mera fredags-Yey!

Jag visste det skulle bli en bra dag. Lyckades fixa lite svåra grejer på jobbet. Drog en repa i några fina affärer på väg hem, bl.a. tant-bh-affären. Enda stället som har bh:ar i min storlek (70G!), och i dag hittade jag till och med en bikini (!) i rätt storlek (!!) som var snygg (!!!). Hem till makens hemgjorda dumplings som åts tillsammans med grannarna. Nu: whiskey och choklad i soffan. Ja ni hör ju, yey på den här dagen!

fredag!

I går gnälligt, i dag ska jag fokusera på bra saker!

  • Jag har morgontränat!
  • Vi har en fin helg framför oss, alla hemma, lagom luftigt schema.
  • Det kanske till och med blir fint väder?
  • Jag älskar min familj!

torsdag 18 april 2013

det skaver lite

Är det den där våren som aldrig riktigt verkar ta sig?
Är det för att maken först var bortrest en vecka och sen kom hem till en nattjoursvecka?
Är det den förmodade allergin?
Är det indikationerna om att min ena unge inte trivs riktigt på förskolan?
Är det den hotande arbetslösheten?

Jag vet inte, men i dag känns inte som någon bra dag. Det är som ett litet skav, en liten klump i magen.

Vi får se om det ger sig.

onsdag 17 april 2013

nya utmaningar

Nu har jag harvat på i gymmet (och lite hemmastyrka) som främsta träning de senaste månaderna. Dags för lite förändring alltså (både min kropp och mitt psyke behöver förändring då och då). Som ni märkt har jag smugit i gång med lite löpning, så länge mitt knä håller är det ju en superb träningsform. Jag tänker inte satsa på något lopp eller några bra tider, men jag är sugen på att kunna springa 10-15 km, gärna i terräng. Kanske måste jag rent av köpa ett par nya skor då? Terrängskor...

De här verkar ju inte helt fel...

Men lite styrka är ju inte heller fel. Så i morse var jag på ett kettlebells-pass. Jag kör ju lite kb hemma, så det är kul att få inspiration. Och så kanske jag behöver lite pepp från en instruktör och/eller PT, för att ta ut mig det där lilla extra?
Därför har jag även bokat in ett spinningpass på fredag. För att bli peppad av en bra instruktör, och för att börja vänja kroppen vid cykelträning. För snart startar landsvägscykelsäsongen. Jag vet att vissa redan har börjat, men jag är ju en vackertvädercyklist som gärna vill ha det lite varmare, och gärna avgrusade vägar (jag är nämligen så dålig på att laga punktering...).

Ja, lite så tänker jag mig min träning framöver! Med förhoppningsvis goda resultat på kropp och hälsa!



tisdag 16 april 2013

I did it!

I veckoplaneringen skrev jag in "springa" i kväll (det händer då och då. Att jag planerar in det alltså).
Efter middagen var jag inte supertrött (för första gången typ i år).
Det var inte mörkt ute (kanske är det vår ändå?).
SÅ JAG GJORDE DET! JAG STACK UT OCH SPRANG! PÅ EN VARDAGSKVÄLL!
Jag sprang långsamt och helt inom komfortzonen, men det kändes BRA! Hurra!!

men hallå där!



I förrgår började jag äta allergitabletter. Och nu är jag inte täppt i näsan längre. Kanske är jag allergisk. Nu har jag ju inte tillgång till alla erfordeliga kontroller för att leda detta helt i bevis (en klon av mig, med samma symptom som EJ tog piller vore fint, och så en redan bevisat allergisk person som blir hjälpt av just dessa piller som positiv kontroll), men jag nöjer mig med att vara glad över att nästäppan och nysningarna är borta.

Vad jag inte är speciellt nöjd med är vädret. Tidigt i morse var det sol och jag firade med färgbonanza, men nu öser regnet ner. Ja, ja, jag är ju lika färgglad för det!

måndag 15 april 2013

hur gick det sen?

Jag var ju på intervju i Stockholm för ett jobb jag kändes som klippt och skuren för. Tyvärr var jag bara nästan klippt och skuren för det visade det sig. Tjänsten gick till en som kunde allt och hade erfarenhet från läkemedelsindustrin. Så kan det gå. Jag hade tydligen varit top 3 kandidat i alla fall, och den där erfarenheten har jag ju inte, det är bara att inse.

Men men, vidare mot nya mål!

god morgon

Det blev även en söndag med fullt barnfokus, såpass att jag inte ens orkade blogga. Vi har i alla fall cyklat (barnen) joggat (jag), frusit i en lekpark, lekt med massa kompisar och tillslut fått middag hos vänner. Och fått hem fadern i familjen. Alla har längtat!

Men nu är det måndag och jag har rosa naglar och tänker att nu får väl ändå våren ta och komma ordentligt! Jag är så trött på att frysa.

lördag 13 april 2013

en dag med barnfokus

Förmiddagens planerade uteaktiviteter byttes mot innelek på stadens aktivitetshus. Klättring, parkour, lekytor funkade finfint. Mkt blandade åldrar och alltså inte alls lika hysteriskt som de kommersionella leklanden.

Därefter kalas (ah, hysterin när massa barn samlas på liten yta och matas med socker). Det var en trött familj som landade hemma på sena eftermiddagen. Nu längtar vi mycket efter pappan i familjen som varit bortrest hela veckan. Men i morgon kommer han! Och kanske blir det sol också? För i morgon måste vi gå ut! Måste!

fredag 12 april 2013

älska feedback

Gulliga ni är hörrni! Gillar och delar mitt CV. Och kommer med konstruktiv kritik. Så himla bra, man blir ju lätt lite själv-blind. Men jag gillar att fila och förbättra. För varje ansökan jag skickar in kommer jag på nåt som bör ändras (förutom att jag såklart anpassar varje ansökan för varje specifikt jobb). Denna CV är menad som ganska allmän, och för när jag inte söker rena forskarjobb. Därför har jag inte tagit med min publikationslista, nämnt varenda teknik jag behärskar osv. Men jag har fått en del bra tips, och håller nu på och filar och ändrar.

En sak som ju är helt sann är att kortet på mig själv jag valt kanske inte var helt optimalt för ett CV. Så nu har jag valt ut två nya, kan inte ni rösta vilket jag ska ta? Eller säga om alla är dåliga, så får jag försöka fixa ett nytt, bättre?

Nr 1. Väldigt möstrat/färgglatt. För oseriöst? Dumt med mössa?

Nr 2. Seriöst. För seriöst? För färglöst? För menlöst?

torsdag 11 april 2013

om ett CV

Visst vill man anställa någon med ett CV som detta? Jag vill förmedla att trots att jag är forskare så kan och vill jag arbeta med information, allra helst forskningsinformation.

what?

Jag snorar och nyser men känner mig inte speciellt sjuk. Är det allergi, eller vad? Brukar inte vara allergisk. Eller är det så här i början av varje vår? Jag minns inte. Kanske är jag förkyld ändå? Eller allergisk?

Spännande det här...

onsdag 10 april 2013

peppen!

Har hittat en drös roliga jobb! Ska söka journalistutbildning! Har lunchat med en gammal doktorand-kollega som sen länge jobbar utanför universitetsforskningen och hon var så himla peppande. Så nu känner jag mig också så sjukt peppad. Det ska bli så kul med en ny karriär! Skriver personliga brev och filar på det perfekta CVt, det är ju KUL!

tisdag 9 april 2013

den effektiva gräsänkan

Maken är bortrest hela veckan, så jag sköter allt här hemma. Och aldrig blir jag så effektiv som när jag är själv med barnen. Redan INNAN Paris gjorde jag veckomatsedel, och i går när jag kom hem storhandlade vi. I dag har jag utfodrat och badat barn OCH tränat. Rev av ett hemmapass när barnen badade. Fördel (rätt) liten lägenhet vs hus: i lägenheten hör (och) ser man badrummet från typ alla andra rum --> lätt att vara badvakt och träna samtidigt. Nu har jag även nattat barnen samt fixat kvällsmellis år mig. Köpte ca världens godaste te i Paris, sådana småsaker kan göra mig så lycklig!

Nu ska jag strax krypa ned i sängen med en bok --> annan sak som gör mig lycklig.

mitt allra bästa hörn av bloggosfären

Hos en av mina älsklingsbloggerskor I will not keep calm and you can fuck off fanns ett inlägg om träskor, mitt älsklingsmärke Swedish Hasbeens närmare bestämt. Både hon och jag älskar dem, och tjejen bakom Hon som gick nämnde i kommentarerna att hon hade ett par över (för små? passade inte hennes fötter?) och vips hade hon erbjudit mig att FÅ dem. Så när jag kom hem från Paris i går låg där ett par Braided Sky High i brunt och väntade på mig. Typ nästan oanvända. Världens gulligaste tjej alltså!

Fast dessa är ej Sky High, verkar inte finnas i denna färg längre.
Det är så här min del av bloggosfären är. Man hjälper och peppar varann! Jag har fått vänner, grejer, tips om jobb, jag har shoppat klänningar och skickat till behövande i andra delar av landet, sålt fina grejer på bloppis, köpt annat, fått mer pepp och bloggkärlek. Och typ inget näthat. Jag älskar er!

måndag 8 april 2013

hemma!

Åter i Lärdomsstaden. Har handlat och packat upp och gosat barn och tvättat och nu är jag trött men i morgon ska jag berätta en fin blogg-grej som hände mig.

söndag 7 april 2013

race day

Ja inte för mig då, men för de tre maratonlöparna i sällskapet. Anledningen till resan var ju Paris Marathon, och i morse kl 09 gick startskottet. Jag är med som crew, och jag och den andre crew-medlemmen stod uppställda efter 6 km och vinkade med våra hemsydda flaggor. En myriad av löpare forsade förbi, men vi lyckades hitta våra tre löpare, som alla passerade 6 km enligt plan. Eftersom de sprang i lite olika tempo fick vi gå direkt till nästa hejjarpunkt som vi hade bestämt till 22 km. Här någonstans hann vi även med ett depåstopp för crew-medlemmarna, bestående av kaffe och pain du chokolats (minst en sån om dagen, det är lag i Paris). Efter utförd 22 km-hejjning tog vi Metron till målet där vi väntade in våra löpare på ett på förhand bestämt ställe. Samtliga hade sett pigga ut vid 22 km, men det är ju sista milen som är den riktiga utmaningen i ett marathonlopp, så nu var det spännande! Maken beräknades in först, men han dök inte upp vid beräknad tid, och inte heller på rimlig gått-in-i-väggen tid, och vi började tänka att han kanske brutit. Dealen var då att han skulle ta sig hem till lägenheten och därifrån ringa oss. Tillslut ringde han och meddelade glatt att han gått i mål som planerat (PB!) men sen inte hittat oss. Hurra ändå! Någon halvtimme senare kom makens två syskon i mål, trötta men vid gott mod. Väl utfört lopp!

Därefter drog svägerskan och jag till ett underbart hamam. Det var tagning och ångbastu och scrub-massage och marockanskt kakel och pittoreska damer som kallade oss mon cheri och så skönt.

Nu har vi slappat och druckit champagne och crewet har gjort sin sista uppgift genom att hämta hem pizza och i morgon åker vi hem. Paris alltså, vilken underbar stad! Paris, mon amour!

lördag 6 april 2013

man äter

Att äta är en av mina favvo-sysselsättningar, och speciellt när jag är på resa. Därför är jag ju i himmelriket här i Paris. I torsdags när vi kom ramlade jag och maken in på det lokala brasseriet och jag fick min favvo: råbiff! Eftersom vi bor i en hyrd lägenhet fixar vi egen frukost: nybakt bröd från lokale Boulangeriet, inklusive pain du chokolats. Ost, grönsaker och kaffe till det. I går kväll åt vi på en fantastisk resturang i Montmartre där jag begick gåsleverpremiär, men även fick en öppen krabb-lasagne samt en citron-variation. Helt underbart. I dag år vi italienskt till lunch, en underbar milkshake på en helt fantastiskt 70-talspsykedeliskt café. I kväll äter vi hemmamiddag med ost, chark osv, medan tre femtedelar ab sällskapet laddar för morgondagens Marathon. Jag ska hejja på.

Massa god mat alltså, som man kunde tänka sig att jag skulle fotat. Men inte. Så jag bjuder på ett annat, helt orelaterat kort. Varsågod.

fredag 5 april 2013

paris baby

Första dagen har än så länge varit perfekt! Frukostinhandling på marknad/boulangerie. Strosande i Marais, jag körde all in med djurmönstrat. Fann bisarr affär full med uppstoppade djur. Jag ville ha kaninen pga söt, eller zebran pga matchade mina ben. Har även shoppat (och ätit) Macarons. Nu lite powervila innan det blir dags för middag på cool hipsterresturang i Montmartre.







torsdag 4 april 2013

snart, snart, snart

Alldeles strax går bussen till stationen där tåget till Arlanda där flyget till Paris går. Om jag hittar WiFi lovar jag att ni får följa med på resan. Jag hoppas på pain du chokolats till frukost, champagne, ostron, drinkar, marathon-hejjning (maken ska springa, det är därför vi åker) och allmän fransk stämning. Vädret ska vara rätt ruttet tydligen, så fint väder har jag slutat hoppas på. Men LITE mer vårstämning än här kan man väl hoppas på (=inga halvsmälta snöhögar). Har jag riktig tur får jag mig en liten dejt med Sara som just flyttat dit. Hurra!

det blev blått!

Jag tror de flesta av er röstade på orange naglar till Paris, men när jag kollade igenom min nagellackssamling insåg jag att det här blåa Essie-lacket skulle passa finfint till de flesta outfits jag har packat ned. Så blått fick det bli.

Och hörrni, det är ju förfärande få par skor man får plats med i en resväska av rimlig storlek. Förfärande!

onsdag 3 april 2013

nackspärren



Nu har jag haft ont i nacken/övre delen av ryggen i flera dagar. Så himla segt. Försökt stretcha, mjuka upp på alla tänkbara sätt, men inget hjälper. Får helt enkelt ta till stora sjalar och en rejäl voltaren-kur. Himla irro att gå omkring som en krympling.

tisdag 2 april 2013

nagellacksgallup

Ska ju åka till Paris.

Paris kräver att man ser sådär lite snitsig ut.
Att se lite snitsig ut innebär ju målade naglar.
Då kan man fundera på vilken färg som passar i Paris?
  • Lämplig pastell (rosa, mintgrön) för att hylla våren?
  • Svart, för att svart är alltid svart och svart är coolt?
  • Greige, för att det passar till typ allt och också är coolt?
  • Orange, för att det är min favoritnagellacksfärg?
Och så kan man ju fundera på om man ska ha högblankt eller matt överlack.

Ja, ni hör, vilka funderingar. Och ni fattar: jag behöver ER hjälp. Vad tycker NI att jag ska ska välja?

dagens frida



Åter i människobyn efter en vecka i underställ. Vad klär man på sig? Jag valde tajts, för att göra övergången smidig. Matchar med stortröja och träsko-kängor. Armbanden och örhängena kom i påskägget, tänk vilken snäll påskhare!

måndag 1 april 2013

hemma igen

En vecka i Hälsingland som har gått alldeles fort. Men i dag var det dags att åka söderut igen. Jag hade lite ångest pga har inte åkt längdskidor en enda gång denna påsk, men så kan det vara. Bästa spåren ligger 3 mil bort, och jag iddes bara inte. Motade lite av ångesten med en solig promenad runt byn, och efter lunch satte vi oss i bilen och körde söderut. Förra påsken var det kaos på E4:an, så vi tog sightseeingvägen över Ockelbo-Sandviken-Gysinge hem. En klart låmgsammare och snirkligare väg än E4:an, men typ helt utan trafik. Skönt. Maken och jag kände hur det började suga i landsvägscykeltarmen och planerade in en tur Uppsala-Simeå i sommar, med stopp i Högbo. Möste bara lösa barnvaktsfrågan...

Oh well, nu är det hem till tvätt och veckohandling. Fast en kort vecka för på torsdag em drar vi till Paris! Hurra!